Tenis

Mektić i Pavić bez izgubljenog seta do četvrtfinala

Mihaela Bradovski • nedjelja, 14.02.2021.
Mektić i Pavić bez izgubljenog seta do četvrtfinala
Foto: Pixsell

Drugi nositelji Australian Opena i možda najbolji svjetski par u ovom trenutku, Nikola Mektić i Mate Pavić, prošli su bez izgubljenog seta do četvrtfinala Australian Opena...

Nikola Mektić i Mate Pavić nisu dopustili iznenađenje u osmini finala Australian Opena. Dobro su odradili posao protiv Johna Millmana i Thiaga Monteira koji se ipak bolje snalaze u singlu nego u parovima.

Mektić i Pavić su do pobjede došli za 75 minuta i u trećem meču na Australian Openu još uvijek nisu izgubili set. Otkako su početkom sezone počeli igrati zajedno, učinak je impresivan i još uvijek nemaju nijedan izgubljeni meč.

U prvom setu nije bilo nekih velikih prilika na obje strane pa je odluka pala u 13. igri gdje su Mektić i Pavić bili bolji sa 7:2 i tako bez problema uzeli prvi set.

U drugom setu napravili su jedini break u meču i to u najboljem trenutku, kod 4:4, nakon čega su mirno odservirali za pobjedu i prolaz dalje.

U cijelom meču Australcu i Brazilcu nisu dopustili nijednu break loptu, potpuno su dominirali i igrat će u četvrtfinalu. Tamo ih čeka puno teži posao, igrat će protiv vrlo dobre francuske kombinacije Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut koji su primjerice 2019. godine slavili na Finalsima u Londonu, a te godine su i osvojili Australian Open svladavši u finalu Kontinena i Peersa.

Australian Open, osmina finala:
Nikola Mektić/Mate Pavić (Hrvatska/Hrvatska, 2) - John Millman/Thiago Monteiro (Australija/Brazil) 7:6(2), 6:4

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!