Tenis

Ozljeda i Brady zaustavile Donnu Vekić u osmini finala

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 15.02.2021.
Ozljeda i Brady zaustavile Donnu Vekić u osmini finala

Donna Vekić nije uspjela izboriti četvrtfinale Australian Opena. U osmini finala zaustavila ju je Amerikanka Jennifer Brady...

Iako se silno trudila i borila, Donna Vekić nije uspjela proći u četvrtfinale Australian Opena. U osmini finala igrača je protiv Amerikanke Jennifer Brady protiv koje se borila koliko je mogla, te na kraju upisala poraz 6:1, 7:5.

Vekić je imala problema s ozljedom koljena, dobila je povez oko noge uoči drugog seta gdje je igrala bolje, ali pala je u završnici.

Prvi set glatko je otišao na sranu Brady koja je krenula s 5:0, a Vekić je prvu priliku za oduzimanje servisa protivnici imala tek kod 5:1 i nije je iskoristila.

U drugom setu Vekić je igrala bolje, bolje se kretala i bila je ravnopravnija. Brady je napravila break u sedmom gemu, ali Vekić je odmah uzvratila i vratila se u meč. Ipak kod 5:5 ponovno gubi servis nakon čega povratka više nije bilo.

Donna je pogodila 17 winnera, pet manje nego Amerikanka, ali imala je 37 neprisiljenih pogrešaka, što je čak 18 više od Brady.

Bez obzira na ovaj poraz, Donna može biti zadovoljna. Na Australian Open stigla je s dugačkim nizom poraza, a na kraju je ostvarila rezultat karijere na ovom turniru.

Australian Open, osmina finala:
Jennifer Brady (SAD, 22) - Donna Vekić (Hrvatska, 28) 6:1, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!