Tenis

Petra Martić uz dosta problema do trećeg kola na Phillip Island Trophyju

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 15.02.2021.
Petra Martić uz dosta problema do trećeg kola na Phillip Island Trophyju

Nakon ispadanja s Australian Opena, Petra Martić nastupa na Phillip Island Trophyju u Melbourneu gdje je postavljena za četvrtu nositeljicu. Prvu prepreku je preskočila...

Bivša igračica iz Top 40, Kanađanka Rebecca Marino, namučila je Petru Martić u drugom kolu Phillip Island Trophyja. Marino je pet godina bila van tenisa, a na teren se vratila prije tri godine i polako se diže u poretku.

Kanađanka je ovdje morala igrati kvalifikacije, prošla je tamo Japanku Mayo Hibi u dva seta, isto tako i Monu Barthel u prvom kolu da bi ipak izgubila od Martić koja je bila slobodna u prvom kolu.

Petra je lakoćom dobila prvi set u kojem je došla do dvostrukog breaka te Marino nije dopustila nikakvu priliku da joj zaprijeti.

U drugom setu Martić nikako nije mogla do breaka, imala je sredinom seta jednu break priliku koju nije iskoristila te je na kraju izgubila set breakom u najgorem trenutku kod 6:5.

Odluka je tako pala u trećem setu gdje je u prvom gemu propustila četiri break lopte, ali je zato u trećem gemu iskoristila odmah prvu priliku koja se ukazala te uzela set sa 6:4.

Donijelo joj je to prolaz u osminu finala gdje će igrati protiv Kimberly Birrell.

Phillip Island Trophy, drugo kolo:
Petra Martić (Hrvatska, 4) - Rebecca Marino (Kanada, Q) 6:2, 5:7, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!