Tenis

Novak Đoković i Serena Williams u polufinalu, Karacev nastavlja sanjati

Branimir Korać • utorak, 16.02.2021.
Novak Đoković i Serena Williams u polufinalu, Karacev nastavlja sanjati

Poznati su prvi polufinalisti Australian Opena u muškoj i ženskoj konkurenciji. Aslan Karacev i dalje šokira favorite, a sada mu slijedi Novak Đoković...

Tajpežanka Su-Wei Hsieh napravila je već sjajan posao plasmanom u četvrtfinale Australian Opena, a tamo je naišla na prejaku protivnicu. Naomi Osaka odigrala je odličan meč i prepustila je samo četiri gema Tajpežanki.

Osaku nije omelo niti samo 48 posto ubačaja prvog servisa, Hsieh svejedno nije došla niti do jednog breaka u meču.

Ako je netko sumnjao u Serenu Williams i njene stvarne mogućnosti u borbi za titulu, sve mu je jasnije nakon još jednog dominantnog nastupa. Svladala je i Simonu Halep, od nje je bila bolja u dva seta s po 6:3, 6:3.

Serena je uglavnom radila poene, ona ih je i osvajala i gubila, a Halep je pokušavala što dužim izmjenama izmoriti Amerikanku i doći do pobjede, ali nije išlo.

U muškoj konkurenciji, nakon afere s ozljedom pod kojom Đoković nastupa, u četvrtfinalu odigrao je sjajan meč protiv Alexandera Zvereva i upisao je pobjedu u četiri seta. Za đokovića je najvažnije da nije osjećao pretjerane fizičke probleme i da je mogao do pobjede.

Zverev je imao odličan ulazak u meč, dobio je prvi set, ali naredna dva pripala su u potpunosti Đokoviću. U četvrti set Zverev je ušao s 3:0, imao je i set loptu u završnici, ali nije to iskoristio i upisao je poraz.

Protivnik u polufinalu bit će mu apsolutna senzacija ovogodišnjeg Australian Opena Aslan Karacev. Rus je 114. igrač svijeta, nikada prošao kvalifikacije i zaigrao u glavnom ždrijebu nekog Grand Slam turnira. Ovdje je bnapravio sjajan posao i došao do polufinala pobjedom protiv Grigora Dimitrova."

Australian Open, tenisači, četvrtfinale:
Novak Đoković (Srbija, 1) - Alexander Zverev (Njemačka, 6) 6:7(6), 6:2, 6:4, 7:6(6)
Aslan Karacev (Rusija) - Grigor Dimitrov (Bugarska, 18) 2:6, 6:4, 6:1, 6:2

Australian Open, tenisačice, četvrtfinale:
Naomi Osaka (Japan, 3) - Su-Wei Hsieh (Kineski Tajpeh) 6:2, 6:2
Serena Williams (SAD, 10) - Simona Halep (Rumunjska, 2) 6:3, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!