Tenis

Petra Martić prepustila samo četiri gema i prošla u četvrtfinale

Mihaela Bradovski • utorak, 16.02.2021.
Petra Martić prepustila samo četiri gema i prošla u četvrtfinale

Petra Martić prošla je u četvrtfinale turnira Phillip Island Trophy koji se igra u Melbourneu. Martić je u osmini finala nadigrala Kimberly Birrell i slavila je sa 6:1, 6:3...

Petra Martić igrat će u četvrtfinalu turnira Phillip Island Trophy koji se igra u rugom tjednu Australian Opena. Martić je sa 6:1, 6:3 svladala Kimberly Birrell i tako izborila mjesto među osam.

Martić je upisala pobjedu za sat i 17 minuta, odradila je vrlo dobar meč i nije dopustila Australki da joj zaprijeti preokretom.

Prvi set dobila je sa 6:1, rano je stigla do 3:0 i vodstva, Birrell je u jednom trenutku došla do 0:40 i prilike da vrati izgubljeni servis, nije uspjela i nakon toga je izgubila set.

U drugom setu igračice su odmah razmijenile breakove, a Martić je kod 2:2 oduzela servis protivnici i došla do prednosti. Nakon toga je spasila još tri break lopte te na kraju novim breakom prošla dalje.

U četvrtfinalu će igrati protiv Ruskinje Darije Kasatkine s kojom se dosad sastala dva puta i oba puta upisala je pobjedu. Zadnji put 2018. godine u Cincinnatiju s 4:6, 6:4, 6:3.

Phillip Island Trophy, osmina finala:
Petra Martić (Hrvatska, 4) - Kimberly Birrell (Australija, WC) 6:1, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!