Tenis

Trojica Hrvata u borbi za finale u konkurenciji muških parova

Branimir Korać • utorak, 16.02.2021.
Trojica Hrvata u borbi za finale u konkurenciji muških parova

U konkurenciji muških parova Hrvatska će imati predstavnika u finalu. Nikola Mektić i Mate Pavić te Ivan Dodig sa Slovakom Polašekom, prošli su u polufinale...

U borbi za finale Australian Opena borit će se na jednoj strani Ivan Dodig i Filip Polašek te na drugoj strani Nikola Mektić i Mate Pavić.

Mektić i Pavić imali su posebno težak posao u četvrtfinalu, igrali su protiv Pierre-Huguesa Herberta i Nicolasa Mahuta, Francuza koji su ranije već osvojile sva četiri Grand Slam turnira.

Odluka o putniku u polufinale pala je u tie-breaku trećeg seta, njega su Mektić i Pavić silovito završili te nakon što su gubili 3:2, osvojili su čak osam poena u nizu te s 10:3 prošli u polufinale.

Mektić i Pavić tako nastavljaju briljantni niz i još uvijek nemaju nijedan poraz otkako igraju zajedno.

Dodig i Polašek također su igrali treći set protiv Matthewa Ebdena i Johna Patricka Smitha, no uspjeli su riješiti pitanje pobjednika i prije tie-breaka.

Australian Open, muški parovi, četvrtfinale:
Nikola Mektić/Mate Pavić (Hrvatska/Hrvatska, 2) - Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut (Francuska/Francuska, 8) 6:4, 4:6, 7:6(3)
Ivan Dodig/Filip Polašek (Hrvataska/Slovačka, 9) - Matthew Ebden/John Patrick Smith (Australija/Australija) 6:4, 2:6, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!