Košarka

Monstruozni Jokić nedovoljan Nuggetsima, Lakersi svladali Wolvese

Matej Kačan • srijeda, 17.02.2021.
Monstruozni Jokić nedovoljan Nuggetsima, Lakersi svladali Wolvese

Sinoć je na NBA rasporedu bio nešto siromašniji raspored sa samo šest utakmica, a uz poraz Šarićevih Sunsa od Netsa je najveća priča bio poraz Denver Nuggetsa usprkos 43 poena Nikole Jokića...

Iako Nikola Jokić igra u možda i formi života, njegovi Denver Nuggetsi ne pružaju partije na razini vrhunske prošle sezone. Denver je na omjeru 15-12, a 12. je poraz upisao na gostovanju kod Boston Celticsa koji su bili uvjerljivi sa 112:99, ali su i oni u promjenjivoj formi s 14-13.

Boston je prekinuo niz od dva poraza te je uspio slaviti usprkos tome što je Jokić opet bio fantastičan s 43 poena uz šest skokova i pet dodavanja. 25 poena je dodao Jamal Murray i prave pomoći osim njega nije bilo. Jaylen Brown je s 27 poena vodio Boston, 21 je dodao Jayson Tatum, a 17 Kemba Walker.

Najuvjerljivija pobjeda je pripala New Orleans Pelicansima koji su u dvoboju dvije mlade zvijezde i prošlosezonska novaka svladali Memphis Grizzliese i Ja Moranta. Od Moranta je i individualno bio uspješniji Zion Williamson koji je u 144:113 pobjedu ugradio 31 poen, sedam skokova i šest dodavanja u 13/16 iz igre.

Pomogao je i Josh Hart s 27 poena, a za Memphis kojem je pripala tek prva dionica je Morant ubacio 28 poena uz osam asistencija i sedam uhvaćenih lopti. Kyle Anderson je dodao 19 poena, Dillon Brooks poen manje.

Dok čekaju povratak Anthonyja Davisa, LA Lakersi su uspjeli upisati pobjedu nad Minnesota Timberwolvesima koji su također ostali bez svoje zvijezde jer je D'Angelo Russell otpao iz stroja na nekoliko tjedana. Lakersi sa 112:104 nisu bili uvjerljivi, a s 30 poena, 13 skokova i sedam dodavanja ih je vodio LeBron James.

Portland Trail Blazersi su nošeni Damianom Lillardom koji je ubacio 31 poena i 10 dodavanja svladali OKC Thunder sa 115:104, dok je Fred VanVleet nosio svoje Toronto Raptorse do vrlo važne pobjede. Raptorsi su sa 124:113 svladali Milwaukee Buckse za koje je Giannis Antetokounmpo imao 34 poena, 10 skokova i osam dodavanja, dok je VanVleet kod pobjednika zabio 33.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!