Tenis

Đoković probudio Karaceva iz sna i prošao u finale

Branimir Korać • četvrtak, 18.02.2021.
Đoković probudio Karaceva iz sna i prošao u finale

Novak Đoković prvi je finalist Australian Opena. Đoković je u polufinalu svladao senzaciju dosadašnjeg dijela turnira Aslana Karaceva...

Novak Đoković prvi je finalist Australian Opena. U polufinalu je igrao protiv Aslana Karaceva i svladao ga je bez većih problema u tri seta.

Karacev je najljepša priča ovog Australian Opena. Nikada u karijeri nije uspio proći u glavni ždrijeb nekog Grand Slam turnira, ovdje je kroz kvalifikacije stigao do glavnog ždrijeba, ali je odradio sjajan posao, nije bio impresioniran i došao je do polufinala.

Desetak dana totalnog uživanja za Karaceva koji je poražen u četvrtfinalu, ali itekako može biti sretan i zadovoljan. Odradio je fantastičan turnir i došao do borbe za finale.

Đoković je u ranijoj fazi turnira imao problema s ozljedama, nakon meča protiv Taylora Fritza tvrdio je kako mu je puknuo mišić i pravo je čudo kako je dogurao do finala. Već prošlo kolo protiv Alexandera Zvereva pokazalo je da se osjeća puno bolje.

Ovdje je bio dominantan, rutinski i iskusno je prolazio kroz meč i zasluženo je prošao u finale.

U sva tri seta Đoković je dolazio do prednosti i Karacev nijednom nije došao u priliku preuzeti kontrolu. Rus je konstantno bio u zaostatku i pokušavao se vratiti, ali nije išlo.

Australian Open, polufinale:
Novak Đoković (Srbija, 1) - Aslan Karacev (Rusija, Q) 6:3, 6:4, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!