Tenis

Ram i Salisbury izborili finale i susret s Dodigom i Polašekom

Matej Kačan • petak, 19.02.2021.
Ram i Salisbury izborili finale i susret s Dodigom i Polašekom
Foto: Pixsell

Ivan Dodig i Filip Polašek su saznali svoje suparnike u finalu Australian Opena za muške parove. Za prvi Grand Slam sezone će Dodig i Polašek igrati protiv Rajeeva Rama i Joea Salisburyja...

Američko/britanska kombinacija Rajeev Ram i Joe Salisbury izborila je finale Australian Opena u konkurenciji muških parova te će za Grand Slam titulu igrati protiv Ivana Dodiga i Filipa Polašeka koji su to učinili dan ranije.

Ram i Salisbury su u drugom polufinalu u dva seta svladali Jamieja Murrayja i Bruna Soaresa, a meč je trajao sat i 46 minuta. Nije to bio nimalo lak posao za pete nositelje jer su u meč krenuli vrlo usporeno i slabo pa Murray i Soares brzo imaju 3:0 u prvom setu.

Pri 3:0 Ram i Salisbury spašavaju break loptu koja bi posao učinila nemogućim pa vraćaju izgubljeni servis i osvajaju tri gema u nizu, a onda istu stvar čine još jednom za 6:4 i vodstvo od 1-0 u setovima.

Drugi set je bio mnogo izjednačeniji i nema break lopti u prvih 12 igara. Servis na obje strane je funkcionirao jako dobro pa se Murray i Soares dovode u situaciju da u tie-breaku mogu meč izgubiti ili se u potpunosti mogu vratiti u igru.

Dogodilo se ovo prvo, nakon 3:2 su Ram i Salisbury uzeli četiri poena u nizu te su s lakih 7:2 došli do pobjede i finala u kojem će igrati protiv hrvatsko/slovačke kombinacije.

Australian Open, polufinale parova:
R. Ram/J. Salisbury (5) - J. Murray/B. Soares 6:4, 7:6

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!