Tenis

Medvedev pomeo Tsitsipasa i izborio finale s Đokovićem

Matej Kačan • petak, 19.02.2021.
Medvedev pomeo Tsitsipasa i izborio finale s Đokovićem

Ruski tenisač Daniil Medvedev nastavio je svoju fantastičnu formu te je s glatkih 3-0 protiv Stefanosa Tsitsipasa upisao svoju 20. pobjedu u nizu te se plasirao u finale Australian Opena...

Svjetski broj jedan Novak Đoković će u lovu na novu titulu u Australian Openu u finalu imati vrlo težak posao. Na drugoj strani mreže stajat će Daniil Medvedev koji je u strašnoj formi i nakon glatkih 3-0 protiv Stefanosa Tsitsipasa je u nizu od 20 pobjeda.

Do finala je Medvedev stigao sa samo dva izgubljena seta, i to oba protiv Filipa Krajinovića. Ostalih pet mečeva na prvom Grand Slamu sezone je Rus riješio s 3:0 i u formi je života. Ništa bolje nije prošao ni Grk koji je u četvrtfinalu okrenuo 0-2 protiv Rafaela Nadala, ali ovaj put nije imao šanse.

Medvedev je igrao sjajno, ispalio je 17 aseva i osvajao je 88 posto poena na svom prvom servisu te Tsitsipasu do trećeg seta nije ponudio apsolutno ništa. S druge je strane u prva dva seta iskoristio tri od četiri break šanse i u ubojitoj je maniri za sat i 17 minuta stigao do 6:4 i 6:2.

No, Tsitsipas je pokazao rast u trećem setu, slično kao i protiv Nadala. Rus ipak nije dozvolio neki šok iako je propustio 3:1 i break loptu za 4:1. Tsitsipas se vraća na 4:3, a onda i propušta break šansu za 5:3. Medvedev je spasio to, a onda je napravio novi break za 6:5 te je iskoristio prvu meč loptu za pobjedu.

Ovo će Medvedevu biti drugo finale Grand Slama nakon US Opena 2019., a bez poraza je od kraja listopada i poraza od Kevina Andersona u Beču. Ako produži niz na 21 pobjedu, slavit će svoj prvi Grand Slam u karijeri.

Australian Open, polufinale:
Daniil Medvedev (Rusija, 4) - Stefanos Tsitsipas (Grčka, 5) 6:4, 6:2, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!