Tenis

Mertens i Sabalenka do naslova u ženskim parovima

Matej Kačan • petak, 19.02.2021.
Mertens i Sabalenka do naslova u ženskim parovima

Pobjednice Australian Opena u konkurenciji ženskih parova su Elise Mertens i Arina Sabalenka. Druge nositeljice su s lakih 6:3 i 6:2 u finalu svladale Barboru Krejčikovu i Katerinu Siniakovu...

Bjeloruskinja Arina Sabalenka i Belgijka Elise Mertens su i u pojedinačnoj konkurenciji u samom vrhu ženskog svjetskog tenisa, a kad se udruže u par, onda to postaje posebno dojmljivo. Tako je bilo i na ovogodišnjem Australian Openu gdje su sedma i 16. igračica svijeta pomele konkurenciju i slavile.

U finalu su ih dočekale treće nositeljice, Barbora Krejčikova i Katerina Siniakova, ali nisu imale šanse. Sve je bilo gotovo u dva seta i za sat i 20 minuta, a poražene su ukupno uhvatile tek pet gemova.

U razmjeni breakova u prvom setu su Mertens i Sabalenka povele s 3:2, a onda su u ključnom gemu spasile čak četiri break lopte, podigle prednost na 4:2 i još jednom oduzele servis protivnicama za 6:2 u prvom setu. U drugom setu bio je dovoljan break za 5:3.

Bilo je problema na servisu za meč jer su za pobjedu bile potrebne čak četiri meč lopte, a Krejčikova i Siniakova su pošteno zaprijetile s tri break lopte u istom gemu koji je trajao čak 18 izmjena pa su se pobjednice na kraju pošteno namučile da riješe meč odmah pri prvoj prilici.

Australian Open, parovi (Ž), finale:
E. Mertens/A. Sabalenka (2) - B. Krejčikova/K. Siniakova (3) 6:2, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!