Tenis

Kasatkinoj naslov na Phillip Island Trophyju

Matej Kačan • petak, 19.02.2021.
Kasatkinoj naslov na Phillip Island Trophyju

Ruska tenisačica Daria Kasatkina osvojila je Phillip Island Trophy u Melbourneu. Kasatkina je u finalu nakon borbe u tri seta svladala češku igračicu i 13. nositeljicu Marie Bouzkovu...

Phillip Island Trophy u Melbourneu, turnir u ženskoj konkurenciji koji se odigravao paralelno s Australian Openom je dobio svoju prvakinju. To je ruska predstavnica i 75. tenisačica svijeta Daria Kasatkina koja je u finalu nakon tri seta svladala Čehinju Marie Bouzkovu.

13. nositeljica Bouzkova je uzela prvi set sa 6:4 nakon što se u pomalo kaotičnom setu punom slabih servisa i break šansi snašla bolje te je uzela tri servisa protivnici, a izgubila je dva. No, tad se Kasatkina stabilizirala i drugi set osvaja suvereno sa 6:2 iskoristivši dvije od tri break lopte, a da protivnici nije ponudila ništa.

Jednako sjajno je krenula Ruskinja i u treći set, otvorila je s 3:0 i male probleme s breakom za 3:1 je brzo nadoknadila i uzela i treći set sa 6:2 za veliki preokret i titulu. Ovo je Kasatkinoj treća titula u karijeri i na najbolji je način otvorila novu sezonu.

WTA Phillip island Trophy, finale:
Daria Kasatkina (Rusija) - Marie Bouzkova (Češka, 13) 4:6, 6:2, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!