Zimski sportovi

SP biatlon: Norveškoj zlato u muškoj i ženskoj štafeti

HINA, Mihaela Bradovski • subota, 20.02.2021.
SP biatlon: Norveškoj zlato u muškoj i ženskoj štafeti

Norveške biatlonke osvojile su novo zlatno odličje na Svjetskom prvestvu u slovenskoj Pokljuki, gdje je njihova štafeta (4x6 km) slavila u subotnjoj utrci ispred reprezentacija Njemačke i Ukrajine.

Norveškoj su zlatno odličje donijele Ingrid Landmark Tandrevold, Tiril Eckhoff, Ida Lien i Marte Olsbu Roiseland. Eckhoff je pritom, kao najuspješnija biatlonka natejcanja na Pokljuki, osvojila svoje četvrto zlatno odličje.

Norvežanke su do zlata došle nešto teže od očekivanog, a najveće konkurentice bile su im Ukrajinke. No, na zadnjem gađanju su Norvežanke bile uspješnije, a Ukrajinke su pale na treće mjesto, jer je sjajnom kombinacijom preciznosti na vatrenoj crti i brzim trčanjem Franziska Preuss uspjela proći ciljem četiri desetinke ispred Ukrajinke Olene Pidhrušne.

Nakon što su Norvežanke u subotu bile najbrže u ženskoj štafeti, do jošjednog zlata došli su i norveški biatlonci na Svjetskom prvenstvu u slovenskoj Pokljuki, gdje su uvjerljivo nadmašili sve konkurente.

Štafeta (4x7,5 km) koju su činili Sturla Holm Laegreid, Tarjei Boe, Johannes Thingnes Boe i Vetle Sjastad Christiansen trebala je 1:12:27.4 sati za svladavanje 30 km i osam gađanja.

Srebrno odličje osvojili su Šveđani koji su za pobjednicima zaostali 33.1 sekundi, a treća je bila ruska reprezentacija sa zaostatkom od 50.9 sekundi.

Za Norvešku je to šesto zlatno odličje na ovom prvenstvu, uz još jedno srebro i tri bronce.

Natjecanja na Pokljuki završavaju u nedjelju, kad su na rasporedu utrke s masovnim startom, na 15 km za biatlonce te na 12,5 km za biatlonke.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!