Košarka

Makedonci 'izvisili', Velika Britanija deklasirala Francusku

Matej Kačan • ponedjeljak, 22.02.2021.
Makedonci 'izvisili', Velika Britanija deklasirala Francusku
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Posljednji dan kvalifikacija za Eurobasket 2022. obilovao je mnogim iznenađujućim rezultatima kod ekipa koje nisu igrale za prolaz, a napokon znamo imena svih putnika na europsku smotru...

Košarkaši Sjeverne Makedonije ipak nisu uspjeli izboriti Eurobasket. Šansu koja im se pružila pobjedom nad Italijom Makedonci nisu iskoristili jer su Estoniju svladali s 86:84, što je bilo nedovoljno za nadoknađivanje razlike i preskakanje protivnika na tablici. Dimitrijević s 23 poena i Trajkovski s dva manje bili su nedovoljni.

Iz skupine B tako dalje idu Italija, Rusija i Estonija, dok iz hrvatske skupine D na Eurobasket idu Hrvatska, Nizozemska i Turska. Ispala je Švedska koja je u posljednjem susretu sa 74:59 svladala Nizozemsku, ali je iz kombinacija ispala još u subotu porazom od Turske s osam razlike.

Vrlo je dramatično bilo u skupini C gdje je Danska ispala, a Češka izborila Eurobasket tek u posljednjim sekundama susreta Danske i Litve. Litavcima nije trebalo, ali su svejedno slavili sa 77:76 blokadom Mantasa Kalnietisa na Adami Darboeom u posljednjem napadu. Česi su svoj dio posla obavili pobjedom nad nemotiviranom Belgijom Darija Gjergje pa s 2-4 omjerom idu na Eurobasket zbog boljeg međusobnog omjera s Dancima.

Najveći šok dana je uvjerljiva pobjeda Velike Britanije protiv Francuske u susretu koji nije odlučivao ni o čemu jer su obje reprezentacije izborile svoje mjesto ranije. Britanci su slavili 94:73, dok je Crna Gora obranila potrebnih šest poena viška protiv Nijemaca te je za svaki slučaj upisala novu pobjedu, ovaj put s 82:75 za 3-3 omjer i plasman iz skupine G, dok Nijemci idu kući.

U skupini H je sve bilo jasno nakon subote i pobjede Bugarske nad Latvijom pa su posljednji susreti bili samo formalnost. BiH je s 80:61 svladala Bugarsku za čelo ljestvice i 5-1 omjer, a najbolji su bili Kamenjaš s double-doubleom 17 poena i 14 skokova te Emir Sulejmanović s 14 poena. U drugom je susretu Grčka nakon produžetka svladala Latviju s 97:94.

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!