Tenis

Petra Martić nakon velike borbe ipak bez četvrtfinala u Adelaideu

Branimir Korać • srijeda, 24.02.2021.
Petra Martić nakon velike borbe ipak bez četvrtfinala u Adelaideu

Petra Martić nije uspjela izboriti četvrtfinale turnira u Adelaideu. Hrvatska tenisačica poražena je u tri seta od mlade američke kvalifikantice Cori Gauff...

Nakon dva sata i 15 minuta borbe, Petra Martić oprostila se od turnira u Adelaideu. Mlada Amerikanka Cori Gauff slavila je u tri seta u meču u kojem je Petra uzela prvi set, ali nije uspjela završiti posao.

Gauff je do ovog dvoboja odigrala već tri meča u Adelaideu, morala je igrati kvalifikacije, a samo u prvom kolu kvalifikacija slavila je u dva seta. Tamo je svladala Britanku Francescu Jones, a nakon toga uslijedili su teži izazovi protiv Kaje Juvan, Jasmine Paolini i Martić.

Petra je dobro otvorila meč, ali te treću prednost od breaka uspjela je kapitalizirati osvajanjem seta. Ranije dvije Gauff je uspjela neutralizirati.

Nakon što je Martić dobila prvi set sa 7:5, u drugom je odmah izgubila servis i Gauff je pobjegla na 3:0 te bez problema dovršila posao u tom setu.

I u trećem setu vrlo slična slika, Petra je odmah izgubila servis i našla se u zaostatku, a do kraja seta nije došla niti do jedne break lopte.

Gauff tako prolazi u četvrtfinale gdje će igrati protiv Amerikanke u formi - Shelby Rogers.

WTA Adelaide, osmina finala:
Cori Gauff (SAD, Q) - Petra Martić (Hrvatska, 6) 5:7, 6:3, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!