Nogomet

Mamić: 'Mi želimo pobjedu i ne zanima nas ništa drugo'

Mihaela Bradovski • srijeda, 24.02.2021.
Mamić: 'Mi želimo pobjedu i ne zanima nas ništa drugo'
Foto: Pixsell

Dan uoči uzvratnog dvoboja protiv Krasnodara u šesnaestini finala Europske lige, Zoran Mamić poručuje kako Dinamo bez obzira na prvu utakmicu, ide na pobjedu...

Dinamo spremno dočekuje Krasnodar. U prvoj utakmici u Rusiji slavio je s 3:2 i ima dobar rezultat uoči sutrašnjeg uzvrata u Maksimiru.

"Približava se za nas važna utakmica, u prvoj smo napravili odličan rezultat, međutim u uzvratnoj utakmici moramo biti još bolji u realizaciji, još kompaktniji i željniji boljeg rezultata. Samo tako možemo ostvariti željeni rezultat."

Što se tiče izostanaka nema samo Moharramija i Franjića.

"Nema Moharramija i Franjića, svi ostali su zdravi i spremni, meni je kao treneru privilegija imati sve te igrače, ali s druge strane i glavobolja za odabrati tih 11 koji će istrčati na teren."

Mamić ne očekuje da će Krasnodar nešto posebno mijenjati u odnosu na prošlu utakmicu.

"Krasnodar će teško nešto mijenjati, prvu utakmicu su igrali otvoreno i s puno igrača u fazi napada, ne vidim da će puno mijenjati, očekujemo da će biti isti i uzvratu. Što se tiče Marcusa Berga, moramo smanjiti mu prostor, biti blizu njega i zatvoriti da što manje ima loptu. Nije tu samo on, tu je još niz igrača koje trebamo zatvoriti."

Iako Dinamo ima odličan rezultat, Mamić napominje kako će momčad punom snagom i bez kalkulacija ući u uzvrat.

"Što se tiče motivacije, bespredmetno je razgovarati, tu ne treba posebna priprema jer su svi svjesni važnosti utakmice. Naravno da nakon prve utakmice možda se može očekivati da netko pomisli lako ćemo, no igrači su bili jako sretni, ali odmah na zemlji. Unutar momčadi svi smo svjesni težine i svega onoga što nas čeka."

U samom treningu nije bilo posebnih promjena u odnosu na ostale utakmice i pripreme za njih.

"Ne samo sada, nego i inače vodimo računa o igračima koji igraju više ili manje, imamo 3-4 grupe s različitim načinom treniranja. Što se tiče onih koji su igrali u Krasnodaru, važno je bilo da se dobro odmore i odrade videoanalizu. Imali smo kvalitetno vrijeme za pripremu i vjerujem da ćemo to vidjeti na terenu."

Mamić dodaje kako Dinamo neće mijenjati svoj način igre u uzvratu.

"Dinamo nije ekipa koja će se braniti i koja se zna braniti 90 minuta. Mi želimo pobjedu i ne zanima nas ništa drugo. Pobjeda, dobra igra, rezultat, samo s takvim razmišljanjem možemo proći dalje."

FOTO: Marko Prpic/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!