Nogomet

Guardiola: 'Ne mislim da smo favoriti kad vidim Bayern'

Matej Kačan • četvrtak, 25.02.2021.
Guardiola: 'Ne mislim da smo favoriti kad vidim Bayern'

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola ne vidi svoju momčad kao favorite Lige prvaka pokraj Bayerna, a naglasio je kako City mora popraviti završnicu u napadu ako želi do trofeja...

Manchester City je već u prvom susretu u Budimpešti protiv Mönchengladbacha praktički riješio svoje pitanje prolaska s gostujućih 2:0, a Pep Guardiola je i u tako sigurnoj pobjedi našao jednu malu zamjerku. City bi trebao biti bolji u završnici ako želi do trofeja u europskom natjecanju.

"Mislim da smo kontrolirali utakmicu, ali nažalost nismo bili dovoljno ubojiti prema naprijed. To je nešto što moramo poboljšati u ovom natjecanju. Moramo imati bolju završnicu, u ovom natjecanju morate biti savršeni kako bi bili sigurni u prolaz", kazao je Guardiola koji ne vidi City kao favorite za osvajanje:

"Kad vidim Bayern, ne mislim da smo favoriti. Moj cilj je West Ham za tri dana. Ako ljudi govore da smo favoriti, onda to moramo prihvatiti, ali mi smo momčad koja je u cijeloj svojoj povijesti bila tek jednom u polufinalu. No, moramo to prihvatiti."

City je u velikom nizu od 19 uzastopnih pobjeda, a Guardiola je iskoristio trenutak da sarkastičnom opaskom "ubode" sve one koji kritiziraju trošenje novca i velika ulaganja u ekipu.

"Imamo toliko love da možemo kupiti sve te sjajne igrače", poručio je Guardiola, ali se ubrzo okrenuo ozbiljnim temama i napokon stabilnoj obrani koja igra jako dobro i temelj je sjajnog niza za Građane.

"To je razlog što smo toliko čvrsti već 19 utakmica u nizu. Svi su uključeni, obrambeni igrači dopuštaju jedan udarac u okvir. Svi to moramo naučiti jer prema naprijed radimo sjajne stvari s talentiranim individualcima. No, nogomet nije napad i obrana, nogomet je sve to zajedno", poručio je Guardiola.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!