Nogomet

Ruski mediji hvale Dinamo i Krasnodaru daju male šanse

Jan Šneler • četvrtak, 25.02.2021.
Ruski mediji hvale Dinamo i Krasnodaru daju male šanse
Foto: Pixsell

Prema brojnim ruskim medijima uzvratni susret Dinama i Krasnodara trebao bi biti formalnost, međutim prednost Modrih ipak nije toliko velika da bi se mogli opustiti i čekati posljednji sučev zvižduk...

Još jedna velika utakmica pred zagrebačkim je Dinamom. Uzvratni susret šesnaestine finala Europske lige protiv ruskog Krasnodara i prilika da Modri nakon sezone pauze, ponovno osiguraju plasman među 16 najboljih u tom europskom natjecanju.

Nakon sjajne partije Dinama u Krasnodaru, ruski mediji puni su hvale za hrvatskog prvaka. Dnevnik Izvestia ističe kako su šanse Krasnodara prilično male jer protiv sebe imaju protivnika koji nema samo pozitivni rezultat već igra odličan nogomet.

"Hrvatska momčad je snažna i borbena, odlična u defenzivnim zadacima i kontranapadima. Nije slučajno da su odgodili prvenstveni susret kako bi bili što bolje pripremljeni i svježiji. Krasnodar ima šanse, ali mora činiti daleko manje grešaka i koristiti svaku priliku za napad", rekao je za ruski dnevnik Sergej Kiriakov, nekadašnji ruski napadač i kasnije trener.

Još nakon utakmice u Rusiji, Aleksandar Bubnov, nekada veliki branič Dinama i Spartaka iz Moskve, rekao je da mu se čini kako Krasnodar nema velikih izgleda u ogledu s Dinamom. Za Sportbox.ru rekao je tada kako mu se čini da Dinamo nema velikih manjkavosti u igri te da je hrvatski prvak obrambeno jaka i cjelokupno izbalansirana momčad.

Izjave nekadašnjih ruskih nogometaša i posljednje vijesti o nedolasku u Zagreb nominalno najjačeg nogometaša Krasnodara Marcusa Berga govore kako su šanse Dinama velike. To nije neka tajna jer kada postignete tri pogotka u gostima, jasno je da niste slučajno pobijedili.

Zanimljivo, Krasnodar je na svojim klupskim stranicama najavio Dinamo kao klub koji dolazi iz grada koji ima 16 kazališta, 22 muzeja i 31 umjetničku galeriju. Očigledno su nastojali prikazati Zagreb kao umjetničku meku Hrvatske, ali bez obzira na taj pohvalni podatak, bit ćemo večeras zadovoljniji ako "umjetnost" na terenu pokažu Bruno Petković i ostali Dinamovi nogometaši.

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!