Rukomet

Meštrić za Sportnet: 'Odlazak u Aix je baš dobra prilika, veliki iskorak u karijeri'

Branimir Korać • četvrtak, 25.02.2021.
Meštrić za Sportnet: 'Odlazak u Aix je baš dobra prilika, veliki iskorak u karijeri'

Hrvatska kolonija u Francuskoj nedavno je proširena pa je tako još jedan hrvatski internacionalac dobio angažman u Lidl Starligue. Vratar Sandro Meštrić odnedavno je na vratima Aixa...

Francuska rukometna reprezentacija već u drugom kolu Svjetskog prvenstva u Egiptu ostala je bez Wesleyja Pardina koji je sjajno branio na startu i odmah pokazao da bi uz Vincenta Gerarda trebao biti velika snaga reprezentacije.

Posljedično, bez njega je ostao i Aix, koji je tako ostao na jednom vrataru i morao je krenuti u potragu za novim rješenjem. Našao ga je u Varaždinu, angažirao je Sandra Meštrića dotadašnjeg vratara varaždinskog prvoligaša i jednog od vodećih vratara lige.

"To je dobar pokazatelj da se u našoj ligi radi kvalitetno. Nisam ja jedini koji je otišao, izravno u jaku ligu, dobar primjer je i Filipović koji je također u Aixu. Puno drugih igrača, dobar pokazatelj da se radi dobro."

Kada se otvorila opcija, je li se sve odigralo brzo ili su vas Francuzi već pratili?

"Ne znam koliko su me dugo pratili, ali trebali su vratara. Sve se realiziralo dosta brzo, od same ponude pa do dolaska, sve u manje od tjedan dana. Kako im se ozlijedio Pardin, trebali su novo rješenje."

Debi protiv Cessona, sedam obrana, a praktički do jučer si igrao Paket24 ligu. U kratko vrijeme sve se okrenulo i sada držiš leđa Accambrayju, Claireu i društvu.

"Debi je bio dobar jer smo upisali pobjedu. Sedam obrana nije nešto na što sam naviknuo jer sam imao dosta veće brojeve, međutim nije isto braniti u Francuskoj i Hrvatskoj, ipak su drugačiji igrači. No sve su to odlični dečki i pravi profesionalci."

Pardin je ozlijeđen, sada je Meštrić društvo mladom Dancu Lyngeu Hansenu. Danci su poznati po dobrim vratarima, je li i on reprezentativni potencijal?

"Definitivno je potencijal za reprezentaciju, ali još je mlad, mojih godina, ima 23. Dugo je tu u Francuskoj, dugo je bio drugi golman, a sada je dobio priliku. Međutim i ja sam tu, trenutno smo kolege i tko bude raspoloženiji i bolje radio, branit će."

Ovo je velika prilika, izlazak u Europu i odmah u tako jaku konkurenciju, sjajna šansa za graditi dalje inozemnu karijeru.

"Ovo je baš dobra prilika, veliki iskorak u karijeri, ali i veliko iskustvo na životnom planu. Odlazak u Francusku, snalaženje sa svime što okružuje klub. Međutim ovom vidim kao savršenu priliku jer rijetko kome se ovako što dogodi već s 24 godine."

Razlika u radu u Varaždinu i Francuskoj je velika.

"Ovdje su svi koncentrirani baš na rukomet, nema drugih smetnji, posla sa strane, svi rade isključivo ono što je vezano uz klub i rukomet. Svemu se pristupa vrlo detaljno, od same analize pripreme treninga do treninga i utakmica. Razlika između rada u Hrvatskoj i Francuskoj je velika. U Hrvatskoj nemaju svi niti trenera vratara što je nekim golmanima u redu, ali za mladog vratara on je potreban, treba mu netko tko će mu biti tu i voditi ga, savjetovati ga. Možeš ti trenirati odlično i davati maksimum, ali važno je da je uvijek netko tu tko se baš bavi s tobom."

Malo je neobično da dođe do ovakvog transfera iz Varaždina, a ne iz Varaždina prema Zagrebu ili Nexeu, je li bilo s njima kakvih kontakata ili interesa ranije?

"Nije bilo nikakvih kontakata, ali ja sam još jedan od sve više primjera koji svoju karijeru gradi nekim okolnim putem. Sve je više takvih slučajeva jer je Paket 24 liga dovoljno kvalitetna za takve transfere."

Što se tiče same zanimljivosti naše Paket24 lige, ona ne nedostaje, svaki meč je težak, Varaždin je u igri za mjesto u četiri, kakve su mu šanse da se tu i održi?

"Svake sezone liga je sve bolja. Dolaze talentirani mladi igrači, tu su oni iskusni koji im pomognu. Ove sezone uz Varaždin u borbi za četiri su svakako i Poreč, Sesvete i Gorica, a tu je odmah i Dubrava, u svakom slučaju bit će zanimljivo, a Varaždinu želim svu sreću."

Nakon oporavka Pardina, ostaješ li u Aixu ili će ti ovo poslužiti kao izlog za dalje?

"To još ne znamo. Moj glavni cilj je do kraja sezone dati svoj maksimum, s klubom uhvatiti maksimalno bodova što je moguće i pokušati uhvatiti Ligu prvaka. Nakon ljeta ćemo vidjeti što i kako dalje."

Kako si se snašao u Francuskoj, sve se odigralo dosta brzo, a ovo je vjerojatno zbog pandemije najgore vrijeme za selidbe, prilagodbe itd.

"Dobro sam se snašao. Pomogli su mi svi ljudi koji su zaduženi za dolazak igrača, pa naši igrači, svi u klubu su uvijek spremni pomoći i prijateljski su nastrojeni. Imam dobre uvjete, no ovdje je još uvijek policijski sat pa se sve svodi na treninge i odmor."

Aix je trenutno na trećem mjestu francuske lige s dva boda manje od drugoplasiranog Montpelliera i s utakmicom manje. Tako su dvojica hrvatskih vratara, Meštrić s Aixom i Šego s Montpellierom u samom vrhu.

FOTO: PAUC Handball Facebook, Sylvain Sauvage

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!