Košarka

Heat prekinuo nastanak novog niza Jazza, Zubac tih u pobjedi Clippersa

Matej Kačan • subota, 27.02.2021.
Heat prekinuo nastanak novog niza Jazza, Zubac tih u pobjedi Clippersa

Sinoć su na NBA parketima igrala dva Hrvata jer u sastavu Phoenixa nije bilo Darija Šarića. Bojan Bogdanović bio je bolji od Zupca po individualnom učinku, ali je Jazz napokon izgubio, dok su Clippersi opet slavili...

Novi dugi niz pobjeda Utah Jazza ipak je prekinut na mnogo manjem broju od prethodna dva. Prva momčad Zapada i lige nanizala 11 pa devet slavlja u 2021. godini, ali je sad izgubila već drugi put u četiri utakmice. Bolji od Jazzera bio je prošlosezonski finalist Miami Heat.

Kroz veći tijek utakmice su momčadi bile u egalu uz uglavnom blagu prednost Heata, ali je u posljednjoj četvrtini nakon 103:103 krenula 11:4 serija Heata koja je pobjedničku ekipu odvojila i donijela slavlje iako je Bojan Bogdanović tricom poveo pokušaj povratka koji nije uspio.

Heat je slavio sa 124:116 te je u velikom nizu pobjeda i približava se liniji od 50 posto uspješnosti jer je na 16-17 omjeru, a s 33 poena ga je predvodio Jimmy Butler. On je dodao i 10 skokova te osam asistencija, a 26 poena je ubacio Goran Dragić

Kod Jazza je 30 poena ubacio Donovan Mitchell, dok je drugi strijelac momčadi bio Bogdanović koji je za 30 minuta na parketu ubacio 17 (5/11 iz igre, 3/7 trica, 4/4 bacanja), a uhvatio je i dva skoka.

Mnogo manje individualno uspješan, ali s pobjedom u džepu bio je Ivica Zubac. Njegovi su Clippersi, kao i Lakersi i Sunsi iskoristili kiks Jazza te su upisali pobjede i smanjili jaz u odnosu na prvu momčad Zapada. Clippersi su bili uvjerljivi sa 199:99 protiv Memphisa kojem su se osvetili za poraz od samo dan prije.

Ovaj put je šuterska predstava momčadi iz Los Angelesa bila mnogo bolja, a profunkcionirala je i obrana koja je suparnika ostavila na ispod 100 poena. Najraspoloženiji u visokoj pobjedi bio je Kawhi Leonard s 30 poena, devet skokova i sedam asistencija uz čak šest dvoznamenkastih suigrača.

Zubac nije bio među njima jer je svojih 19 minuta na parketu iskoristio za tek tri poena (1/2 iz igre, 1/2 bacanja), ali je opet bio skakački raspoložen s osam uhvaćenih lopti, a podijelio je po dvije asistencije i blokade.

Ništa slabili od dvojca iz Los Angelesa u lovu na prvo mjesto nisu ni Phoenix Sunsi koji su u gostima svladali Chicago Bullse bez Darija Šarića u sastavu. Šarić nije igrao zbog izvrnuća desnog gležnja koje ipak ne bi trebalo biti ozbiljno, a Sunse je sa sjajnih 14 poena i 15 dodavanja vodio Chris Paul.

Egzekutorski su raspoloženi u 106:97 pobjedi bili Deandre Ayton i Devin Booker s 22 poena, dok je kod Bullsa 24 zabio Zach LaVine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!