Tenis

Prvi i drugi nositelj bez polufinala u Cordobi

Matej Kačan • subota, 27.02.2021.
Prvi i drugi nositelj bez polufinala u Cordobi
Foto: Pixsell

Četvrtfinala ATP turnira u Cordobi donijela su velika iznenađenja pa tako među najbolja četiri nećemo vidjeti ni prvog nositelja Diega Schwartzmana ni drugog nositelja Benoita Pairea...

Jedno od najvećih iznenađenja četvrtfinalnog dana u argentinskoj Cordobi došlo je na samom kraju. U noći s petka na subotu je iz turnira ispala najveća domaća uzdanica, prvi nositelj Diego Schwartzman. Argentinac je u tri seta poražen od petog nositelja, 47. igrača svijeta Alberta Ramos-Vinolasa.

Vinolas je fantastično ušao u meč, u četiri maratonska gema je uspio iskoristiti svoje break šanse, a spasiti Schwartzmanove te je poveo s 4:0 i lako je prvi set zaključio sa 6:1. Drugi set je ipak ranija linija, svatko sigurno servira i drži svoj početni udarac sve do devetog gema i breaka prvog nositelja, što ovaj i koristi za 6:4 i 1-1.

Zato je Vinolas u treći set opet krenuo sjajno, odmah je uzeo break i poveo s 2:0, a pokušaj Schwartzmanovog povratka breakom za 2:1 odmah zaustavlja novim oduzetim servisom na 3:1, što onda i brani za 4:1. Izgubio je deveti igrač svijeta tu svaku šansu pa Španjolac lako završava za 6:3 i pobjedu.

U polufinalu Ramos-Vinolasa čeka još jedan domaći predstavnik. Facundo Bagnis igra jako dobro u rodnoj zemlji pa je u četvrtfinalu s lakih 6:1 i 6:2 deklasirao Jozefa Kovalika. Vrlo uvjerljivim rezultatom se dogodilo još jedno veliko iznenađenje.

Benoit Paire je u turnir ušao kao drugi nositelj, ali je imao još jedan od "onih" svojih dana kad ništa ne polazi za rukom. Francuz je izgubio od 95. igrača svijeta, Argentinca Federica Corie sa 6:3 i 6:2, a Pairea je opet mučila stara boljka - prvi servis. Ubacio je Paire samo 55 posto prvog servisa, osvojio tek 59 posto poena na prvom servisu te je imao pet dvostrukih pogrešaka i Coriji nije bilo teško dolaziti do break šansi.

Coriju u polufinalu čeka još jedan Argentinac koji je napravio možda i najveći šok. 74. igrač svijeta, Brazilac Thiago Monteiro možda i nije tako veliko ime kao Paire i Schwartzman, ali je svakako bio ogroman favorit protiv Juana Manuela Cerundola koji je na 335. mjestu ATP ljestvice.

No, to se na terenu nije vidjelo jer je Cerundolo slavio sa 6:2, 2:6 i 6:3 za dva sata i 16 minuta te će u Cordobi svakako u finalu igrati barem jedan domaći predstavnik.

ATP Cordoba, četvrtfinale:
Thiago Monteiro (Brazil, 7) - Juan Manuel Cerundolo (Argentina) 2:6, 6:2, 3:6
Federico Coria (Argentina) - Benoit Paire (Francuska, 2) 6:3, 6:2
Jozef Kovalik (Slovačka) - Facundo Bagnis (Argentina) 1:6, 2:6
Diego Schwartzman (Argentina, 1) - Albert Ramos-Vinolas (Španjolska, 5) 1:6, 6:4, 3:6

FOTO: Marko Prpić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!