Zimski sportovi

Gut-Behrami slavila u spustu u Val di Fassi

Matej Kačan • subota, 27.02.2021.
Gut-Behrami slavila u spustu u Val di Fassi

U talijanskoj Val di Fassi se voze brze discipline u ženskoj konkurenciji, a slavila je opet Lara Gut-Behrami koja je tako povećala svoju prednost na vrhu ukupnog poretka...

Švicarka Lara Gut-Behrami nastavlja svoju dominaciju u Svjetskom skijaškom kupu, a pogotovo u brzim disciplinama. Apsolutna vladarica Super G-a slavila je i u spustu u talijanskoj Val di Fassi i samo je povećala svoju prednost na vrhu ukupnog poretka.

Gut-Behrami je vožnju odradila za minutu, 25 sekundi i 53 stotinke, a 32 stotinke slabija od nje bila je sunarodnjakinja Corinne Suter, dok je postolje zaokružila njemačka predstavnica Kira Weidle sa 68 stotinki zaostatka.

Gut-Behrami je došla do novih sto bodova te je treća u ukupnom poretku spusta s 97 bodova manje od Sofije Goggije koja je na 480 bodova, ali je mnogo važnije to što je Švicarka povećala svoju prednost u ukupnom poretku za Veliki kristalni globus.

Današnja pobjednica je na 1147 bodova, dok je druga Petra Vlhova sa 107 bodova manje. Trećeplasirana u ukupnom poretku je Michelle Gisin s 872 boda.

Val di Fassa, spust (Ž):
1. Lara Gut-Behrami (Švi) 1:25.53
2. Corinne Suter (Švi) +0.32
3. Kira Weidle (Njem) +0.68
4. Ramona Siebenhofer (Aut) +0.76
5. Laura Pirovano (Ita) +0.79
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!