Zimski sportovi

Sjajne vijesti iz Banskog: Zubčić drugi u prvoj vožnji!

Matej Kačan • subota, 27.02.2021.
Sjajne vijesti iz Banskog: Zubčić drugi u prvoj vožnji!

Nakon što su prvu vožnju u Bugarskoj na veleslalomu u Banskom odradili najbolji velelslalomaši s najnižim startnim brojevima, možemo reći da Filip Zubčić s drugog mjesta čeka drugu vožnju...

Nakon Svjetskog prvenstva u Cortini D'Ampezzo, obvezama u svjetskom Skijaškom kupu vratili su se i skijaši. U Banskom je na rasporedu veleslalom, a vrlo dobre vijesti dolaze iz Bugarske nakon što su prvu vožnju prošli oni najbolji veleslalomaši svijeta.

Nakon 20 prvih na startu Filip Zubčić drži drugo mjesto sa samo 11 stotinki zaostatka za Mathieuom Faivreom. Zubčić je sjajno iskoristio činjenicu što je prvu vožnju postavio njegov trener. U gornjem dijelu je imao sitnih grešaka te je imao i 60 stotinki zaostatka, ali je donji dio odradio fantastično i gotovo je nadoknadio čitav zaostatak.

Faivre je krenuo drugi sa starta te je odskijao sjajno i stazu je prošao za minutu, osam sekundi i 37 stotinki, a iza vodećeg dvojca se smjestio vodeći u poretku veleslaloma, Francuz Alexis Pinturault koji zaostaje 12 stotinki za Zubčićem i 23 za vodećim.

Iza Pinturaulta slijede nešto veći zaostaci pa je Henrik Kristoffersen četvrti sa 68 stotinku zaostatka, a već peti Marco Odermatt kao prvi na startu zaostaje preko sekunde. Druga vožnja u Banskom je na rasporedu u 13 sati i Zubčić će imati sjajnu priliku za pobjedu nakon što je u Adelbodenu dva puta bio drugi.

Bansko, veleslalom (M), prva vožnja:
1. Mathieu Faivre (FRA) 1:08.37
2. Filip Zubčić (HRV) +0.11
3. Alexis Pinturault (FRA) +0.23
4. Henrik Kristoffersen (NOR) +0.68
5. Marco Odermatt (NJE) +1.09
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!