Košarka

Mršić: 'Zaslužena pobjeda unatoč dobrom Partizanovom šuterskom danu'

Matej Kačan • subota, 27.02.2021.
Mršić: 'Zaslužena pobjeda unatoč dobrom Partizanovom šuterskom danu'

Vrlo zadovoljni pobjedom nakon dva tjedna pauze bili su glavni akteri slavlja KK Zadar nad Partizanom: trener Veljko Mršić i igrač utakmice Domagoj Vuković...

Teškom mukom izborena, ali vrlo vrijedna je pobjeda Zadra nad Partizanom kod kuće. Gosti su došli osakaćeni ozljedama, no i takvi su mučili Zadar do samog kraja. Ipak, vrijedna šesta pobjeda se piše za Zadar, a gotovo je nevjerojatna činjenica da je ovo prva domaća pobjeda Zadra u ABA ligi nakon gotovo godinu dana.

Prije ovog slavlja, Zadar je posljednji put na svom terenu slavio u ABA ligi protiv Primorske osmog ožujka prošle godine, nekoliko dana prije nego što će koronavirus prekinuti natjecanje. Svjestan te činjenice za inače vrlo domaćinski klub je i trener Veljko Mršić:

"Konačno smo probili led u ABA ligi, prva pobjeda na domaćem terenu ove sezone. Čestitao bih svojim igračima na dobroj utakmici nakon pauze, sinoć smo napravili prvi zajednički trening, imamo tri igrača koji imaju problema s vremenskom razlikom. Vidi se da smo puni samopouzdanja nakon osvajanja Kupa. Čestitao bih i igračima Partizana koji su odigrali odličnu utakmicu. Oni ove sezone nisu bili šuterski na ovoj razini, ekipa koja je inače na dnu ABA lige po postotku šuta za tri poena nam je zabila 16 trica. Unatoč tome smo ostvarili pobjedu. Na kraju smo u produžetku u nekim trenucima igrali stvarno dobru obranu, ukrali smo tri-četiri lopte", kazao je trener Zadra.

No, Partizan se dva puta vratio iz ponora. Jednom je izborio produžetak, dok je drugi put Zadar preživio i slavio u produžetku. Velike probleme Partizan je radio na napadačkom skoku i to čudi s obzirom na činjenicu da je došao u Zadar bez dobrog dijela centarske linije. No, Mršić je objasnio i to:

"Problem je bio obrambeni skok zbog dugih lopti nakon šuteva izvana i naši bekovi nisu bili agresivni na obrambenom skoku te je Partizan to iskoristio. Ušli su u produžetak s tom tricom u zadnjoj sekundi, međutim opet smo u produžetku smo kontrolirali igru, kao i kroz veći tijek utakmice. Na kraju zaslužena pobjeda", poručio je Mršić.

Ostaje dojam da je Zadar susret mogao riješiti i ranije jer je imao tri razlike 20 sekundi do kraja, ali u posljednjem napadu Partizana Zadrani nisu išli na prekršaj, već su igrali obranu i Ognjen Jaramaz je tu kocku kaznio tricom nakon skoka u napadu. Mršić poručuje da je bio dogovoren prekršaj.

"Tražili smo na zadnjem time-outu da pustimo da prijeđu centar i da na prvom bloku preuzmemo i onda napravimo faul. Nije se napravilo, greška, promašili su tricu i uhvatili skok u napadu pa pogodili. No, dogovor je bio da se radi faul", kazao je trener Zadra i za kraj je dodao da je zdravstvena situacija kod njega sve bolja iz dana u dan.

Medijima se obratio i junak utakmice Domagoj Vuković koji je briljirao s 11 poena, sedam skokova, šest asistencija, ali i tri ukradene lopte i dvije blokade, od čega je jedna bila za pobjedu na zadnjem šutu Dangubića. On je poručio da je presretan pobjedom.

"Ovo je prva utakmica nakon dvotjedne pauze i vrlo smo sretni što smo krenuli pobjedom jer nismo bili na okupu. Momci su bili u reprezentaciji ili u Americi. Bilo je malo nervoze, ali smo uspjeli pobijediti unatoč njihovom dobrom šuterskom danu. Stvarno smo sretni, ali nemamo vremena za slavlje jer sutra već igramo. Možda se ne vidi na meni, ali nam mnogo znači."

Vuković je odigrao svoju najbolju utakmicu sezone, a drugo poluvrijeme nakon isključenja Onuakua je odigrao na poziciji centra u nižoj postavi, gdje je i prošle sezone pružao zapažene partije. Na pitanje odgovara li mu više pozicija krilnog centra ili small-ball "petice" je odgovorio:

"Sve ima svoje prednosti, odgovara mi igrati na toj poziciji, ali igram što mi se kaže. Nemam neku preferiranu poziciju", kazao je Vuković.

FOTO: Šime Zelić/KK Zadar

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!