Zimski sportovi

Johaug zlatna i na deset kilometara, Malec završila na 63. mjestu

Branimir Korać, HINA • utorak, 02.03.2021.
Johaug zlatna i na deset kilometara, Malec završila na 63. mjestu

Norvežanka Therese Johaug (32) nastavila je svoju dominaciju u skijaškom trčanju osvojivši naslov svjetske prvakinje u utrci na 10 kilometara slobodnim stilom na SP u Oberstdorfu, dok su hrvatske predstavnice Vedrana Malec i Tena Hadžić zauzele 63., odnosno 70. poziciju.

Johaug je bila vodeća na svim prolaznim točkama u utrci te na cilj stigla u vremenu od 23:09.8 minuta, 54.2 sekunde brže od srebrne Šveđanke Fride Karlsson, odnosno 1:06.9 minuta od brončane još jedne Šveđanke Ebbe Andersson.

Za Johaug je ovo 12. zlato sa svjetskih prvenstava u karijeri, a drugo u Oberstdorfu nakon što je prošloga tjedna slavila u skiatlonu na 15 kilometara, također ispred Karlsson i Andersson.

Johaug je bila najbrža u utrci na 10km i prije dvije godine na SP u Seefeldu u utrci održanoj klasičnim načinom. Ovo joj je bila druga obrana naslova u Oberstdorfu, jer je i u skiatlonu obranila naslov iz Seefelda.

Od dviju hrvatskih predstavnica brža je bila iskusnija 30-godišnja Vedrana Malec, koja u Oberstdorfu nastupa na svom sedmom SP. Ona je sa 5:22.3 minuta zaostatka za Johaug zauzela 63. poziciju, dok je mlada 16-godišnja Hadžić, kojoj je ovo prvo seniorsko SP, sa 6:04.6 minuta slabijim vremenom od velike Norvežanke, završila na 70. poziciji u konkurenciji 88 trkačica.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!