Zimski sportovi

Mathieu Faivre uvjerljivo slavio u Banskom, Zubčić 14.

Branimir Korać • nedjelja, 28.02.2021.
Mathieu Faivre uvjerljivo slavio u Banskom, Zubčić 14.

Francuz Mathieu Faivre pobjednik je veleslalomske utrke održane u Banskom. Faivre je bio vrlo uvjerljiv, a Filip Zubčić napredovao je u drugoj vožnji do 14. mjesta...

Nakon što je bio najbrži u veleslalomu u Banskom održanom u subotu, Filip Zubčić nije to uspio ponoviti na istom mjestu dan ranije. Kobna je bila velika pogreška u prvoj vožnji zbog koje je skoro morao odustati, nekako se izvukao i prvu vožnju završio na 20. mjestu s tri sekunde i deset stotinki zaostatka.

U drugoj vožnji Zubčić bio je bolji iako je imao nešto sitnijih pogrešaka, ali s trećim vremenom druge vožnje napredovao je za šest pozicija i utrku je završio na 14. mjestu.

Pobjedu je odnio svjetski prvak iz Cortine Mathieu Faivre koji je bio vrlo uvjerljiv. Vodio je nakon prve vožnje, a onda je u drugoj zadržao vodeću poziciju i odnio pobjedu s velikom prednosti nad ostatkom društva.

Drugoplasirani Švicarac Marco Odermatt kasnio je za pobjednikom 75 stotinki dok je trećeplasirani Francuz Alexis Pinturault završio s 81 stotinkom zaostatka.

U ukupnom poretku veleslaloma Zubčić je pao na treće mjesto, prestigao ga je Odermatt. Pinturault je i dalje vodeći s 25 bodova ispred Odermatta dok Zubčić sada zaostaje 64 boda. Današnji pobjednik Faivre skočio je na petu poziciju.

Veleslalom muški:
1. Mathieu Faivre (Francuska) 2:25.29
2. Marco Odermatt (Švicarska) +0.75
3. Alexis Pinturault (Francuska) +0.81
4. Thibaut Favrot (Francuska) +1.08
5. Stefan Brennsteiner (Austrija) +1.14
6. Žan Kranjec (Slovenija) +1.59
7. Loic Meillard (Švicarska) +1.80
8. Justin Murisier (Švicarska) +2.11
9. Henrik Kristoffersen (Norveška) +2.15
10. Marco Schwarz (Austrija) +2.25
...
14. Filip Zubčić (Hrvatska) +2.49
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!