Zimski sportovi

Federica Brignone slavila u superveleslalomu, Gut-Behrami do Malog globusa

Matej Kačan • nedjelja, 28.02.2021.
Federica Brignone slavila u superveleslalomu, Gut-Behrami do Malog globusa

Talijanka Federica Brignone pobjednica je superveleslaloma u talijanskoj Val di Fassi, ali je Lars Gut-Behrami drugim mjestom osvojila Mali kristalni globus, a ostala je vodeća i u poretku za Veliki...

Iako ovaj put nije slavila, Lara Gut-Behrami osvojila je Mali kristalni globus u disciplini nastavlja sigurnim korakom gaziti prema Velikom kristalnom globusu. Gut-Behrami je u Val di Fassi završila drugoplasirana iza domaće predstavnice Federice Brignone, ali je s 80 bodova povećala prednost nad Petrom Vlhovom na 187 bodova.

Brignone je stazu prošla za minutu, 14 sekundi i 61 stotinku, a Gut-Behrami je zaostala 59 stotinki. Treća je Corinne Suter sa 72 stotinke zaostatka, a dominaciju Švicarki i Talijanki su upotpunile tri talijanske skijašice u nitu do šestog mjesta, Elena Curtoni, Francesca Marsaglia i Marta Bassino.

Ovom pobjedom je Brignone skočila na drugo mjesto poretka u disciplini s 98 bodova manje od Behrami, dok je Suter treća. Treći je ovo Mali kristalni globus za Gut-Behrami nakon naslova 2014. i 2016.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!