Košarka

Jovanović: 'Split je bio mudriji i iskusniji u završnici'

Matej Kačan • srijeda, 03.03.2021.
Jovanović: 'Split je bio mudriji i iskusniji u završnici'
Foto: Pixsell

Trener Cibone Vladimir Jovanović je u drugom porazu svoje ekipe od Splita kao glavne razloge nove izgubljene tijesne završnice istaknuo iskustvo i pametnu igru Splita...

Drugi put u tri dana su košarkaši Cibone poraženi od Splita. Nakon ABA lige, Žuti su bili bolji i u domaćoj ligi. Trener Cibone vladimir Jovanović ovako je prokomentirao poraz:

"Sve ste vidjeli. Dvije slične utakmice gdje smo mi bili bolji, vodili cijelu utakmicu i na kraju to nismo iskontrolirali. Za to postoji više faktora, ali želim pričati samo o stvarima na koje mogu utjecati, na one koje ne mogu se ne bi ni osvrtao", kazao je Jovanović.

On je bio vidljivo ljut u završnici, činilo se kao da zaista želi da njegova ekipa slavi pod svaku cijenu, ali se nije uspjelo dogoditi.

"Da, važna nam je svaka lopta. Nismo ispoštovali kretnje koje smo dogovorili i zbog toga sam bio ljut. To je u tom trenutku bila reakcija, ali nemam što zamjeriti igračima jer su u skraćenoj rotaciji izašli sa stavom da pobjede. Neki su uzeli veće minute i ulogu i nije to lako, tako da nemam što zamjeriti."

Split je u završnici bio pametniji, ali i iskusniji te su žuti veterani donijeli pobjedu svojoj ekipi.

"Definitivno, dva puta su nas pobijedili na isti način što govori da su ispali pametniji. U jednom su trenutku na terenu bili Gnjidić, Nakić, Drežnjak, Prkačin i s njima je bio Planinić, a s druge strane su imali Marića, Babića, Lukovića, Ukića i Marčinkovića i ako pogledate razliku u iskustvu jasno vam je što se dogodilo na terenu", naznačio je Jovanović.

Ciboni slijedi težak raspored, a situacija na tablicama je sve teža. Vukovi su i dalje u opasnosti od razigravanja za ostanak u ABA ligi, a nisu ni na vrhu u HT Premijer ligi, ali Jovanović ne vidi razlog za paniku.

"Vidim da se ovi porazi tragično doživljavaju, ali glavno tek predstoji, a to je borba za titulu u domaćem prvenstvu i poziciju u ABA ligi. Puno je vremena ispred nas i ne vidim razlog da budemo toliko zabrinuti. Pobjede, kao i porazi su sastavni dio sporta i bolje da dođu sada nego u petom i šestom mjesecu" zaključio je trener Vukova za službenu stranicu.

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!