Ostali sportovi

Filip Mihaljević osvojio broncu na Europskom dvoranskom prvenstvu!

Mihaela Bradovski • petak, 05.03.2021.
Filip Mihaljević osvojio broncu na Europskom dvoranskom prvenstvu!

27 godina Hrvatska je čekala na odličje na europskim dvoranskim atletskim prvenstvima i napokon ga je dočekala. Filip Mihaljević osvojio je broncu na Europskom dvoranskom prvenstvu u Torinu...

Branko Zorko jedini je hrvatski atletičar od samostalnosti koji je osvajao odličja na europskim dvoranskim prvenstvima, sve do Toruna gdje je Filip Mihaljević osvojio broncu.

Mihaljević je u Torunu bio treći u bacanju kugle, do pete serije imao je i srebro u rukama, ali tada je eksplodirao Čeh Tomaš Stanek koji je otišao do zlata.

Od četiri ispravna hica, Mihaljević je imao čak tri iznad 21 metra, a najbolji je bio onaj iz treće serije od 21.31 koji je bio vrijedan odličja.

Zlato je uzeo sjajni Stanek koji je do pete serije bio iza Mihaljevića, a onda je bacio svoj najbolji hitac ove sezone od 21.62 i tako došao do zlata.

Dotad vodeći Poljak Michal Haratyk imao je dva centimetra bolji hitac od Mihaljevića, a kada je Stanek bacio svoj u petoj seriji, Haratyk je popravio svoj rezultat na 21.47 čime je samo učvrstio drugo mjesto.

Od ostalih rezultata treba istaknuti Portugalca Francisca Bela koji je bacio kuglu na 21.28 i tako došao do nacionalnog rekorda, ali dovoljno tek za četvrto mjesto.

Kugla:
1. Tomaš Stanek (Češ) 21.62m
2. Michal Haratyk (Polj) 21.47
3. FILIP MIHALJEVIĆ (HRV) 21.31
4. Francisco Belo (Por) 21.28
5. Wictor Petersson (Šve) 20.75
6. Armin Sinančević (Srb) 20.74
7. Marcus Thomsen (Nor) 20.28
8. Mesut Pezer (BiH) 19.77

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!