Tenis

Argentinci će igrati na naslov u Buenos Airesu

Matej Kačan • subota, 06.03.2021.
Argentinci će igrati na naslov u Buenos Airesu

Polufinalni susreti ATP turnira u Buenos Airesu pripali su domaćim predstavnicima. Za titulu će igrati Diego Schwartzman koji je svladao Miomira Kecmanovića te Francisco Cerundolo koji je iznenadio Alberta Ramosa...

Mladi argentinski kvalifikant Francisco Cerundolo najugodnije je iznenađenje ATP turnira u Buenos Airesu. Cerundolo je kao 137. igrač svijeta ušao u finale turnira u glavnom gradu svoje zemlje, a u polufinalu je u tri seta svladao petog nositelja, Španjolca Alberta Ramosa.

Ramos je opet doživio poraz od mladog Cerundoloa, kao i u finalu Cordobe kad je od njeg bolji bio mladi, 19-godišnji Juan Manuel Cerundolo. Francisco je pak prvi set uzeo sa 7:6 u tie-breaku, a nakon 6:3 za Španjolca je pokazao iznimnu mentalnu snagu i kvalitetu te je slavio sa 6:2.

U finalu će Cerundolo igrati protiv svog sunarodnjaka i prvog nositelja turnira, Diega Schwartzmana. Prvi argentinski reket je u polufinalu vrlo lako svladao Miomira Kecmanovića sa 6:0 i 6:4 te će apsolutno biti favorit u finalu.

ATP Buenos Aires, polufinale:
Diego Schwartzman (Argentina, 1) - Miomir Kecmanović (Srbija, 4) 6:0, 6:4
Francisco Cerundolo (Argentina) - Albert Ramos (Španjolska, 5) 7:6, 3:6, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!