Tenis

Konjuh zakomplicirala, ali ipak prošla u glavni ždrijeb Dubaija

Matej Kačan • nedjelja, 07.03.2021.
Konjuh zakomplicirala, ali ipak prošla u glavni ždrijeb Dubaija
Foto: Pixsell

Ana Konjuh je uspjela svladati sve protivnice na putu u kvalifikacijama za glavni ždrijeb WTA turnira u Dubaiju i imat će priliku odmjeriti snage s najboljim tenisačicama svijeta...

Hrvatska tenisačica Ana Konjuh obavila je sjajan posao u kvalifikacijama za prestižni WTA turnir u Dubaiju. Konjuh je uspješno preskočila sve prepreke te s 399. pozicije na WTA listi ulazi u ždrijeb s najboljim igračicama svijeta.

Konjuh je u finalu kvalifikacija igrala protiv srpske tenisačica Aleksandre Krunić i riješila je dvoboj u tri seta, iako je mogla i trebala sve završiti mnogo ranije. Naime, hrvatska je tenisačica lakoćom uzela prvi set sa 6:2, a onda je imala i ogromnu prednost u drugom.

Bilo je 3:1 pa 4:2 i ostatak se činio kao tek formalnost, ali Krunić tad radi dva breaka i sa 6:4 preokreće drugi set i izjednačava. Tako se umjesto lake pobjede zakompliciralo i ušlo u nesigurnost trećeg seta, ali je Konjuh pokazala sjajnu mentalnu snagu i kvalitetu.

Nije protivnici dozvolila ništa u trećem setu, a sama je iskoristila svoje dvije break šanse te na kraju ipak lako i uvjerljivo slavi sa 6:2 i prolazi u glavni ždrijeb turnira.

WTA Dubai, kvalifikacije:
Ana Konjuh (Hrvatska) - Aleksandra Krunić (Srbija) 6:2, 4:6, 6:2

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!