Nogomet

Pirlo: 'Igrači su dali sve od sebe, nisam zabrinut za budućnost u Juventusu'

Matej Kačan • srijeda, 10.03.2021.
Pirlo: 'Igrači su dali sve od sebe, nisam zabrinut za budućnost u Juventusu'

Ispadanje Juventusa u osmini finala Lige prvaka veliki je udarac za tako velik klub i očekuju se posljedice. No, Andrea Pirlo ne smatra da je njegov posao ugrožen jer je doveden zbog dužeg projekta...

Drugu sezonu u nizu Juventus ispada u osmini finala Lige prvaka. Ovaj put je na kormilu Andrea Pirlo koji je kao mladi trener doživio svoj prvi pravi neuspjeh, a nakon utakmice u Torinu i nedovoljne 3:2 pobjede nad Porto u produžetku je komentirao zasluženo ispadanje:

"Kad napravite četiri velike greške u dvije utakmice osmine finala Lige prvaka, zaslužujete ispasti. Nismo pogriješili kad je Porto ostao s desetoricom, sve što smo mogli jest raširiti ih mijenjanjem strana lopte i gomilanjem tijela u kaznenom prostoru. Tako su golovi i stigli", objasnio je Pirlo, pa nastavio:

"Dobro smo krenuli, imali smo šansu Morate za rano vodstvo. Nije ušlo, dogodila se greška kod penala, mogli smo primiti i drugi, ali smo onda igrali na pravi način u drugom dijelu uz pomoć igrača više. Ne mislim da su nam startovi u utakmicu problem. Znali smo kako će Porto igrati, da bi se utakmica mogla promijeniti ako zabijemo u početnim minutama. Kad primite gol, onda to postaje potpuno druga utakmica."

Na meti kritika se našao i Cristiano Ronaldo koji je lošom reakcijom u živom zidu kumovao pogotku Porta u produžetku, ali Pirlo brani i tu odluku.

"Biramo igrače koji će ići u živi zid. Nije se dogodilo nikad prije da se dva igrača okrenu, možda se dogodilo jer nisu osjetili da je opasnost tolika. Bila je pogreška koja se inače ne događa, igrači nisu osjetili da je situacija opasna", pojašnjava trener Juventusa.

Iako je stalno na vjetrometini kritičara, ovo je za Pirla zapravo prvi pravi neuspjeh u trenerskoj karijeri jer ima osvojen Superkup te je u finalu Kupa, a u Serie A ide sve bolje nakon lošijeg početka. No, Liga prvaka više se ne može vratiti.

"Ima utakmica i utakmica, ove stvari se događaju u trenerskoj karijeri. Prvi put je za mene, loše je, ali moramo zasukati rukave jer je tek ožujak i imamo mlade igrače koji rastu svakom utakmicom i ulažu rad. Ne mislim da se možemo žaliti na igrače ili tražiti više jer su dali sve od sebe, može se dogoditi da neki igrači nemaju svoj dan."

Prošle sezone Maurizio Sarri također nije prošao osminu finala pa je dobio otkaz usprkos osvojenoj tituli, ali Pirlo nije zabrinut oko takvog scenarija.

"Ne znam zašto je Sarri otpušten. Ja sam trener Juventusa, doveden sam za neki novi pristup, projekt koji je trebao trajati nekoliko godina i razvijati se pa nisam zabrinut. Nisam sretan što sad imam puni tjedan za raditi, volio bih ostati u Ligi prvaka. No, sad samo u takvoj situaciji, možemo raditi na različitim aspektima igre na treninzima za koje do sad nismo imali vremena, pokušat ćemo se poboljšati", poručio je Pirlo.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!