Nogomet

Conceicao: 'Igrači su pokazali Portov DNK'

Matej Kačan • srijeda, 10.03.2021.
Conceicao: 'Igrači su pokazali Portov DNK'

Nakon velikog obavljenog posla i prolaska u četvrtfinale za Porto, trener Sergio Conceicao je zaključio kako je ovo bila jedna od povijesnih večeri za klub...

Trener Porta Sergio Conceicao bio je presretan nakon prolaska njegove ekipe u gostima protiv Juventusa. Porto je s desetoricom obranio 2:1 prednost iz prve utakmice te je u Torinu izborio četvrtfinale, a trener smatra da je ovo jedna od povijesnih utakmica za nekadašnjeg europskog prvaka.

"Ovakve utakmice su označene u povijesti kluba. Igrači su ispoštovali navijače svojom strasti. Igrači su uspjeli doći do one esencije, pravog Portovog DNK. Njihova iznimna žrtva, duh i želja su me zaista dirnuli. Imam grupu hrabrih igrača koji su shvatili što želimo na najbolji mogući način protiv jake ekipe s vrhunskim igračima. Patili smo, ali so i stvarali teškoće za Juventus. Bili smo prava momčad", poručio je Conceicao.

Nekoliko je puta izgledalo kao da će Juventus preokrenuti i proći dalje, pogotovo kad je Porto pri 1:1 ostao s igračem manje te je brzo primio i drugi pogodak. No, gosti su se izborili za sve i prošli sjajnim pogotkom iz slobodnog udarca u produžetku.

"Čestitam igračima, obavili su fantastičan posao. Nakon Taremijevog isključenja smo pokazali pravi DNK Porta. Nikad nismo prestali vjerovati, to je prava esencija Porta. Nakon što smo ostali s desetoricom prije produžetka sam svima rekao da trebamo dobiti još malo više od svakog igrača. U takvim se situacijama pronalazi ta snaga", kazao je trener Porta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!