Nogomet

Mamić: 'Dinamo uvijek ide napadački, sportaš mora ići po pobjedu'

Matej Kačan • srijeda, 10.03.2021.
Mamić: 'Dinamo uvijek ide napadački, sportaš mora ići po pobjedu'
Foto: Pixsell

Iako je Dinamo veliki autsajder u susretu s Tottenhamom u osmini finala Europske lige, trener Modrih Zoran Mamić najavljuje borbu Dinama i napadački pristup...

Dinamo je nakon promjene domaćinstava i raznih zavrzlama uspio otputovati do Londona, a prije samog puta je na zagrebačkom aerodromu trener Modrih Zoran Mamić najavio susret u kojem Dinamo nije favorit, ali se ide boriti.

"Drago nam je da ćemo igrati u Londonu i da ćemo vidjeti taj veliki i prekrasni stadion te da ćemo igrati uzvrat u Zagrebu. Mislim da je to najbolja solucija i zbog toga smo sretni. Ne razmišljamo o položaju autsajdera, idemo odigrati što je moguće bolje i pokazati se u najboljem svijetlu, napraviti dobar rezultat, po mogućnosti pobijediti. To je naš cilj."

Tottenham je u zadnje tri utakmice u Premier ligi zabio devet golova, a ako tome pridodamo susrete s Wolfsbergerom gdje je u dva susreta zabio osam, dolazimo do zaključka da su Englezi u strašnoj napadačkoj formi.

"Teško je uspoređivati Premier ligu i te njihove protivnike, koliko je to za njih bilo izazovno. Činjenica je da su zabijali puno i da su pobijedili. No, mi imamo svoje ideje, svoj cilj, želje i sve ćemo napraviti da ih ostvarimo."

Iako je Tottenham vrlo jak, Dinamo svoj pristup ni formaciju neće mijenjati i u Londonu će istrčati s napadačkim gardom.

"Dinamo uvijek želi ići prema naprijed i na pobjedu. Naravno da se nešto pita protivnika i da se moramo adaptirati, ali sportaš uvijek mora ići na pobjedu, a ne samo sudjelovati, pa tako i mi. Naravno da nam Joškova ozljeda nije dobro sjela, ali nećemo se opterećivati jer imamo druge igrače koji ga dobro mogu zamijeniti", poručio je Mamić.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!