Zimski sportovi

Talijanka zlatna u slalomu, Ljutić opet odustala

Matej Kačan • srijeda, 10.03.2021.
Talijanka zlatna u slalomu, Ljutić opet odustala
Foto: Pixsell

Mlada hrvatska skijaška nada Zrinka Ljutić nije uspjela doći do plasmana ni u slalomu na Svjetskom juniorkom prvenstvu u Banskom. Kao i u veleslalomu, Ljutić je odustala u drugoj vožnji...

Nažalost, kao i u veleslalomu na Svjetskom juniorskom prvenstvu u utorak, Zrinka Ljutić nije uspjela dobar nastup u prvoj vožnji oplemeniti i u drugoj i "potući se" za medalju. Kao i u veleslalomu je Ljutić odustala u drugoj vožnji i ostala je bez plasmana.

Zrinka je nakon prve vožnje bila na 11. mjestu, ali s malim zaostatkom pa je postojala dobra šansa za poboljšanjem plasmana. No, odustala je i izgubila sve šanse, a kolika je to šteta pokazuje promiješani poredak pa je zlato osvojila Sophie Mathiou koja je nakon prve vožnje bila peta.

Srebrna je Moa Boström Mussener, a broncu je osvojila A.J. Hurt. Veliki skok u poretku napravila je Paulina Schlosser koja je u prvoj vožnji bila 12., jedno mjesto ispred Ljutić, ali je drugim vremenom druge vožnje skočila na četvrtu poziciju.

Prvih pet je zatvorila još jedna Njemica, Emma Aicher s 47 stotinki zaostatka za vodećom. O izjednačenosti konkurencije govori i činjenica da je tek devetoplasirana skijašica zaostala preko sekundu za zlatnom Talijankom.

FOTO: Slavko Midžior/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!