Nogomet

Pochettino: 'Previše smo razmišljali u prvom dijelu'

Matej Kačan • četvrtak, 11.03.2021.
Pochettino: 'Previše smo razmišljali u prvom dijelu'

Mauricio Pochettino je na konferenciji za medije nakon prolaska u četvrtfinale protiv Barcelone govorio o previše razmišljanja i psihološkom pritisku na njegovim igračima u prvom poluvremenu...

Trener PSG-a Mauricio Pochettino je nakon prolaska u četvrtfinale Lige prvaka govorio o psihološkom pritisku na njegovim igračima. Iako je PSG iz prvog susreta donio 4:1, ipak je u prvom poluvremenu protiv Barcelone drhtao pod napadima protivnika, a trener PSG-a smatra da su igrači previše razmišljali o prolazu, a premalo o samoj igri.

"Patili smo u prvom dijelu. Mučili smo se na prvom dodavanju, bila je to vrsta psihološkog testa. Mislim da smo dobro odgovorili na poluvremenu, u drugom dijelu smo pokazali svoje drugo lice i bili smo mnogo kompetitivniji", kazao je Pochettino.

Iako je PSG imao 4:1 nakon prvog susreta, dojam u medijima nije govorio da je prolaz siguran. Pochettino smatra da su i njegovi igrači previše razmišljali o nekoj mogućnosti preokreta i da nisu ušli opušteno.

"Jasno je da smo u prvom poluvremenu previše razmišljali o stvarima. Kockali smo se, razmišljali smo previše i nismo mislili na samu igru. Previše smo razmišljali o kvalifikaciji. To sam i kazao igračima, da razmišljaju o utakmici i zaborave negativne utjecaje. Sretan sam što smo promijenili stvari i što smo u četvrtfinalu", zaključio je trener PSG-a.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!