Rukomet

Čupić: 'Pokušat ćemo dignuti tempo na više od tih 40 minuta'

Matej Kačan • subota, 13.03.2021.
Čupić: 'Pokušat ćemo dignuti tempo na više od tih 40 minuta'

Hrvatski krilni igrač Ivan Čupić je najavio susret Hrvatske i Portugala, a kao ključ je naglasio tempo i igru iz prvog poluvremena protiv Francuske koje treba prenijeti na cijeli susret s Portugalom...

Jutro nakon poraza od Francuske je novi dan u hrvatskom taboru s novom utakmicom na pameti. Vremena za žaljenje nema, pripreme za Portugal su u punom jeku, a taj stav je u najavi utakmice potvrdio i Ivan Čupić.

"Bilo je što je bilo, završilo je. Danas je nova utakmica, jako bitna za nas, jutros smo imali doručak pa imamo video analizu te idemo na trening isprobati neke stvari. Nešto već znamo o Portugalu, i oni su jučer igrali prvu utakmicu i imaju nekih izmjena u sastavu tako da ćemo pokušati upiti što više informacija i što bolje se spremiti za utakmicu."

Protiv Francuske je prvo poluvrijeme i početak drugog izgledalo sjajno i to je recept koji treba prenijeti na svih 60 minuta protiv Portugala ako se želi doći do pozitivnog rezultata.

"Prvo poluvrijeme je bilo recept i ono što bi mi svi željeli, kako da Hrvatska igra. Kako obrambeno tako i napadački, tranzicija, vraćanje u obranu. To fizički dosta umara i nije jednostavno igrati 60 minuta, ali je jučer 30-40 minuta izgledalo kako treba, a za izboriti OI, i ako Bog da i tamo će trebati duže i više. Protiv pravih ekipa moraš 60 minuta na visokoj razini i nadam se da ćemo večeras pokazati korak više u igri i da ćemo uspjeti dignuti tempo više od 40 minuta i prelomiti utakmicu na našu stranu."

Portugal je u prvom susretu bio uvjerljiv protiv Tunisa te sigurno u dobrom raspoloženju ulazi u susret s Hrvatskom, a reprezentativci nisu stigli u petak pogledati utakmicu.

"Nismo gledali utakmicu, imali smo dosta videa u pripremi kako je Portugal igrao na SP, sigurno da ćemo malo pogledati utakmicu protiv Tunisa. Više-manje znamo dosta toga, ali će svakako svaka nova informacija biti dobra", zaključio je Čupić.

FOTO: Jozo Čabraja/kolektiffimages

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!