Košarka

Pacersi prekinuli niz Sunsa na LeVertovom povratku, Šarić odličan

Matej Kačan • nedjelja, 14.03.2021.
Pacersi prekinuli niz Sunsa na LeVertovom povratku, Šarić odličan

Dario Šarić je opet odigrao vrlo dobru partiju za svoje Phoenix Sunse, ali je njegova ekipa izgubila od Indiana Pacersa kojima se vratio Caris LeVert nakon šokantnog otkrića na bubregu...

Jedini sinoćnji NBA susret na kojem je nastupio i hrvatski košarkaš bio je onaj između Phoenix Sunsa i Indiana Pacersa koji je ipak obilježen povratkom Carisa LeVerta na parkete. LeVertu je prilikom razmjene koja je poslala Jamesa Hardena u Netse na pregledima po dolasku u Pacerse otkrivena izraslina na bubregu.

Odmah se posumnjalo na rak te je izvedena operacija kojom je tad tek novopečenom igraču Pacersa uklonjena masa, a oporavak je trajao nekoliko tjedana te je ovaj bek tek sinoć upisao svoj debi za Indianu, ali je ispisao i jednu od ljepših priča ove sezone i to vrlo brzim i uspješnim oporavkom.

Pacersi su prekinuli niz pobjeda Sunsa koji se zaustavio na pet, a najzaslužniji za to bio je vrlo dobar napad te raspoloženi Domantas Sabonis. Litvanac je upisao triple-double od 22 poena, 13 skokova i 10 dodavanja, dok je Doug McDermott dodao 22. Levert je na povratku i debiju za Pacerse odigrao 27 minuta za 13 poena.

Dobra vijest u lošoj za one kojima su Sunsi pri srcu i hrvatske ljubitelje košarke je novi dobar nastup Darija Šarića koji je definitivno pronašao svoju ulogu s klupe te je jedan od ključnih igrača. Osim Devina Bookera s 20 poena, Šarić je bio najbolji strijelac Sunsa sa 17 ubačaja.

Hrvatski krilni centar je na terenu proveo 26 minuta te je šutirao 6/9 iz igre, a pogodio je čak tri trice uz dva slobodna bacanja. Tim poenima je dodao i pet skokova te asistenciju, ali nije bilo dovoljno za pobjedu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!