Košarka

Anthony prestigao Olajuwona na vječnoj listi, Dončić bolji u dvoboju s Jokićem

Matej Kačan • nedjelja, 14.03.2021.
Anthony prestigao Olajuwona na vječnoj listi, Dončić bolji u dvoboju s Jokićem

Vrlo je zanimljiva bila minula NBA noć, a izdvajamo podvig Carmela Anthonyja koji je prestigao legendarnog Hakeema Olajuwona na vječnoj listi strijelaca te je sad 11. najbolji strijelac NBA lige u povijesti...

Portland Trail Blazersi su upisali očekivanu pobjedu protiv Timberwolvesa, ali povijesno važniji dio ove utakmice i 125:121 pobjede bio je podvig Carmela Anthonyja koji je ubacio 26 poena te je stigao do 26,955 poena u karijeri, što je šest više od Hakeema Olajuwona te je Carmelo sad 11. na vječnoj listi strijelaca.

Za ulazak u Top 10 i dostizanje Elvina Hayesa Carmelu nedostaje 358 poena pa bi do kraja sezone mogli slaviti i to postignuće jednog od najboljih košarkaša i strijelaca 21. stoljeća. Jedini aktivni igrač u Top 10 trenutno je LeBron James koji je treći na vječnoj listi.

Poen manje je za Blazerse postigao Damian Lillard uz 10 dodavanja, dok je kod Wolvesa Karl-Anthony Towns ima 34 poena i 10 skokova. Veliki balkanski dvoboj odvio se na susretu Dallasa i Denvera gdje je Luka Dončić bio momčadski uspješniji usprkos boljim brojkama Nikole Jokića.

Dallas je slavio sa 116:103 i težak početak sezone je ostavio iza sebe, a Dončić je ubacio 21 poen uz 12 asistencija. Jokić je imao 26 poena, devet skokova i 11 asistencija. Veliki dvoboj imali su i Giannis Antetokounmpo i Russell Westbrook, a pobjedu je odnio onaj s boljom ekipom.

Bucksi su svladali Wizardse sa 125:119, ali je Westbrook odigrao jednu od svojih najboljih utakmica u posljednje dvije-tri sezone s 42 poena, 10 skokova i 12 dodavanja. No, Giannis je također bio strašan s 33 poena te po 11 skokova i asistencija.

Iako su i dalje bez Kevina Duranta, i Brooklyn Netsi nižu pobjede i dobre rezultate. Ovaj put su sa 100:95 pali Detroit Pistonsi uz triple-double Jamesa Hardena koji je imao 24 poena i po 10 skokova i dodavanja. Charlotte Hornetsi su uz 23 poena LaMela Balla nadvisili Toronto, dok je Clint Capela u reketu bio prevaga za Hawkse protiv Kingsa. Atlanta je slavila sa 121:106, a Capela je imao 24 poena i 14 skokova.

Društvu sa sjajnim individualnim partijama sinoć se pridružio i Julius Randle koji je nastavio All-star formu s novim triple-doubleom od 26 poena te po 12 skokova i asistencija u uvjerljivoj 119:97 pobjedi svojih New York Knicksa protiv OKC Thundera.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!