Zimski sportovi

Noel vodeći, tri Hrvata u drugoj vožnji

Matej Kačan • nedjelja, 14.03.2021.
Noel vodeći, tri Hrvata u drugoj vožnji

Nakon prve vožnje muškog slaloma u slovenskoj Kranjskoj Gori, hrvatski slalomaši se mogu pohvaliti s tri mjesta među 30 najboljih i mjestom u drugoj vožnji...

U nedjelju je na rasporedu muški slalom u Kranjskoj Gori, pretposljednji u sezoni, a dobrim nastupima u vrlo teškim uvjetima gustog snijega na stazi mogu se pohvaliti tri hrvatska skijaša. Filip Zubčić, Matej Vidović i Istok Rodeš plasirali su se u drugu vožnju.

Zubčić je sa startnim brojem 16 stigao do 14. mjesta sa sekundom i 95 stotinki zaostatka za vodećim Clementom Noelom, dok su Vidović i Rodeš startali jedan za drugim, kao 34. i 35. u kućici. Vidović je odradio bolji nastup te je 21. s tri sekunde i 11 stotinki zaostatka, dok je Rodeš 28. s +3.68.

U vrhu se vodi i velika borba za Mali kristalni globus. Marco Schwarz je vodeći u poretku te je trenutno šesti i ako ovako ostane do kraja će imati preko sto bodova prednosti nad drugim u poretku Ramonom Zenhäursenom koji je trenutno treći i mora poboljšati plasman.

Švicarac na trećem mjestu zaostaje 56 stotinki za Noelom, dok je drugi Henrik Kristoffersen s 49 stotinki zaostatka. Vodeći u ukupnom poretku za Veliki globus, Francuz Alexis Pinturault je četvrti s 58 stotinki zaostatka.

Kranjska Gora, slalom (M), prva vožnja:
1. Clement Noel (FRA) 49.30
2. Henrik Kristoffersen (NOR) +0.49
3. Ramon Zenhäursen (ŠVI) +0.56
4. Alexis Pinturault (FRA) +0.58
5. Victor Muffat-Jeandet (FRA) +0.61
...
14. Filip Zubčić (HRV) +1.95
21. Matej Vidović (HRV) +3.11
28. Istok Rodeš (HRV) +3.68

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!