Rukomet

[VIDEO] Kapetan Duvnjak: 'Čestitam igračima na odličnom turniru'

Matej Kačan • nedjelja, 14.03.2021.
[VIDEO] Kapetan Duvnjak: 'Čestitam igračima na odličnom turniru'

Hrvatski kapetan Domagoj Duvnjak je za kamere RTL-a dao prvi dojam nakon pobjede nad Tunisom, a mogao se vidjeti optimizam i zadovoljstvo...

Vrlo zadovoljan pobjedom nad Portugalom i odigranim turnirom bio je hrvatski kapetan Domagoj Duvnjak. On je cijeli turnir ocijenio kao odlično odigran.

"Prije sve ga bih čestitao dečkima na turniru gdje smo igrali jako dobro protiv Francuske 45 minuta, ali smo pali i izgubili možda previše. Jučer nakon 16:10 se vratiti mogu samo ekipe s karakterom. Danas je bilo OK, dobro smo krenuli ali se tunis vratio zbog naših tehničkih grešaka i promašenih zicera. Drugo poluvrijeme je bilo fenomenalno", govori kapetan.

Spominje se nedostatak samopouzdanja kod reprezentacije, ali Duvnjak se ne slaže kao kapetan:

"Imamo samopouzdanja, u Egiptu nije bilo što smo navikli naše navijače, nismo bili pravi. Događa se svima, ali smo pokazali samopouzdanje gdje smo nakon tri dana priprema odigrali dobro. Naravno da može bolje, ali sam zadovoljan jer nikad teži turnir nismo imali. Dobili smo Portugal i Tunis te odigrali dobro s Francuskom, zadovoljan sam."

Što je novog donio izbornik Hrvoje Horvat? Mogle su se vidjeti neke nove ideje u obrani, ali Horvat nije novo lice.

"S izbornikom se duže znamo, bio je pomoćnik. Poznajemo se dobro, pokazali smo obranu koja je varirala iz 5-1 i 6-0 i izgledalo je OK. Ne mogu se tako brzo s malo priprema čuda napraviti, ali smo dobivali videa i dobro se spremili."

Što bi poručio Francuzima koji se zagrijavaju i spremaju za utakmicu s Portugalom koja odlučuje o hrvatskoj sudbini?

"Neću davati savjete. bitno je da smo dobili dvije, navijamo za Francusku. Ako Portugal dobije, to je sport, ali smo mi svoje odradili i možemo se pogledati u oči", kazao je kapetan.

FOTO: Jozo Čabraja/kolektiffimages

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!