Rukomet

[VIDEO] Izbornik Horvat nakon pobjede: 'Nismo toliko kidali živce, ispred nas je lijepo vrijeme'

Matej Kačan • nedjelja, 14.03.2021.
[VIDEO] Izbornik Horvat nakon pobjede: 'Nismo toliko kidali živce, ispred nas je lijepo vrijeme'

Nakon mučenja u prvom dijelu, Hrvatska je pokazala rapsodiju protiv Tunisa u drugom te je slavila uvjerljivo, ali i dalje mora čekati rasplet Francuske i Portugala...

Hrvatska je svoj dio posla obavila. Rapsodijom u drugom dijelu je ipak slomljen otpor Tunisa i za plasman u Tokio se čeka rasplet Francuske i Portugala. Izbornik Hrvoje Horvat je neposredno nakon susreta prokomentirao:

"Pobijedili jesmo, nismo danas toliko kidali živce kao prethodna dva dana. Znali smo da je Tunisu čast i da će igrati maksimalno, u početku smo promašivali zicere i rezultat nije bio kozmetički dobar, ali smo znali da ćemo se odvojiti ako obrana bude prava, tako se i dogodilo", kazao je izbornik.

Malo brinu crne rupe u igri jer se moglo riješiti i ranije, ali izbornik ne očajava.

"Te crne rupe su neugodne i jači protivnici to kažnjavaju. Moramo ulaziti u mnogo rotacija jer imamo igrače specijalizirane za obranu ili napad i moramo naći bolji balans, ali se kroz duže pripreme takve stvari popeglaju."

"Jednom je jedan mudri čovjek rekao: 'Bože, daj mi snage da prihvatim ono što ne mogu promijeniti, hrabrosti da promijenim ono što trebam i mogu promijeniti i mudrosti da razlikujem to dvoje'. Mi smo došli ovdje odraditi svoje, dobiti Portugal i Tunis i pokušati iznenaditi Francusku, vjerujem da će Francuska kao jedna jaka i velika reprezentacija večeras pobijediti."

Kakva je budućnost reprezentacije ako ode u Tokio, kakav će biti roster?

"Okosnicu imamo, treba raditi na detaljima koje se može brusiti na dužem periodu priprema za OI. Lijepo vrijeme je ispred nas da analiziramo i kad se emocije smire ćemo vidjeti koje ćemo poteze povući", zaključio je izbornik.

FOTO: Jozo Čabraja/kolektiffimages

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!