Rukomet

Horvat: 'Čudno mi je da je Francuska tako izgubila, to joj se ne događa'

Branimir Korać • ponedjeljak, 15.03.2021.
Horvat: 'Čudno mi je da je Francuska tako izgubila, to joj se ne događa'

Hrvatska je u Montpellieru upisala dvije pobjede u tri susreta, ali to nije bilo dovoljno za odlazak na Olimpijske igre u Tokio. Dogodilo se najgore, zatvorio se krug tri reprezentacije i Hrvatska nije prošla...

Pobjede protiv Portugala i Tunisa te poraz od Francuske, rezultat je Hrvatske na ovim kvalifikacijama za Olimpijske igre. Nekako se takav skor i činio dosta realnim uoči ovih kvalifikacija, ali u cijelu računicu nije uklopljena pobjeda Portugala protiv Francuske.

Ipak, Hrvatska je imala šansu, visoko vodstvo protiv Francuza je ispušteno i potop na kraju je doveo do loše gol razlike u međusobnom krugu. Da bi Hrvatska mirno čekala zadnje kolo i s ovakvim bodovnim učinkom, jednostavno je morala svladati Portugal s većom razlikom nego što bi izgubila od Francuske. To se nije dogodilo.

Dok su Francuzi i Portugalci vodili bitku u Montpellieru, hrvatska delegacija bila je na putu prema aerodromu i Hrvatskoj, a izbornik Hrvoje Horvat u nevjerici je pratio što se događa.

"Nisam gledao utakmicu, ali čudno mi je da su tako izgubili tri razlike na kraju u samom finišu, jer Francuskoj se to ne događa. Pobijedili smo dvije utakmice na turniru, nismo njih i to nas je koštalo", rekao je Horvat za Sportske novosti.

Hrvatska je ostala bez nastupa na Olimpijskim igrama i mora dobro presložiti planove za budućnost.

FOTO: Jozo Čabraja / kolektiffimages

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Explorer6916.03.2021. u 12:43
    Prestanimo sa teorijama zavjere i recimo iskreno da smo bili slabiji i da realno 2 bolje reprezentacije idu dalje. Zašto bi francuzi pustili portugalcima, nema logike. Odigrali su jednu normalnu tekmu bez naboja jer su se već kvalificirali i to je sve. Zašto bi oni igrali za Hrvatsku ili za... [više na forumu]
    Explorer69