Nogomet

Tuchel: 'Atletico sa Simeoneom je jako teško pobijediti, morao biti oprezni'

Matej Kačan • srijeda, 17.03.2021.
Tuchel: 'Atletico sa Simeoneom je jako teško pobijediti, morao biti oprezni'

Trener Chelsea Thomas Tuchel je vrlo oprezan i hvali Atletico prije uzvrata usprkos činjenici da Chelsea ima lijepu prednost od 1:0 koju brani na domaćem terenu...

Nakon što je u Bukureštu slavio protiv Atletica s 1:0, Chelsea će imati luksuz domaćeg terena u uzvratu gdje će braniti prednost. No, Thomas Tuchel ne pada u euforiju niti gaji iluzije da će pobjeda i prolazak Atletica biti lagan posao za njegovu ekipu.

"Vjerujem da svaki klub ima svoj DNK i Atletico je sa Simeoneom postao jedna od ekipa koje je najteže pobijediti u Europi već godinama. Oslanjaju se na discipliniranu, vrijednu i vrlo organiziranu obranu, ali u isto vrijeme imaju sjajnu kvalitetu prema naprijed i mogućnost da igraju s posjedom. Za mene je to kompletna momčad i morate biti oprezni i svjesni svega", kazao je Tuchel.

Tuchel ne očekuje pretjerano drukčiju utakmicu u odnosu na onu prvu, iako će Atletico morati biti više napadački orijentiran jer lovi zaostatak, a vraćaju se i neki igrači.

"Očekujem više-manje istu utakmicu kao u Bukureštu. Vraćaju se igrači i imat će Trippiera, Gimeneza i Carrasca pa će to promijeniti strukturu i stil njihove igre jer im to daje slobodu u napadanju preko Trippiera i Carrasca preko bokova. But će to velik izazov za nas, kao i u prvoj utakmici, ali smo tad odradili sjajnu utakmicu i želimo ponoviti istu izvedbu kako bi prošli", poručio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!