Nogomet

Krznar: 'Sigurno je veliki gubitak što nema Zorana, ali promjena neće biti'

Matej Kačan • srijeda, 17.03.2021.
Krznar: 'Sigurno je veliki gubitak što nema Zorana, ali promjena neće biti'
Foto: Pixsell

Novi trener Dinama Damir Krznar je prije uzvrata protiv Tottenhama najavio da usprkos promjeni na klupi velikih promjena u momčadi neće biti, a najavljuje i pokušaj iznenađenja...

Nakon burnog početka tjedna u Maksimiru koji je pravomoćnom presudom donio odlazak Zdravka i Zorana Mamića iz kluba, fokus se prebacuje na susret s Tottenhamom. Na konferenciji za medije je utakmicu najavio novi trener Damir Krznar.

"Svi znate, vratili smo se iz Londona nakon dobre utakmice i dobre partije Tottenhama sa zaostatkom od 2:0, definitivno velik zaostatak, ali smatramo i vjerujemo da nije nenadoknadiv. Tu na utakmici u Maksimiru možemo dati svoj maksimum i malo preko i pokušati iznenaditi Tottenham i doći do rezultata koji bi nas zadovoljio, a nas kao Dinamo zadovoljava jedino prolaz, dakle dostići dva gola", započeo je Krznar.

Dinamu je nenadano zbog presude otišao trener i sportski direktor Zoran Mamić, ali novi trener je dugo dio stožera i promjena neće biti usprkos brzoj promjeni na klupi.

"Nema promjena, utakmica protiv Tottenhama se sprema već 15-ak dana i sve ono što smo mislili napraviti smo napravili što se tiče taktičke pripreme. Slijedi još jedan završni trening i većih promjena neće biti. Ja sam dio Zoranovog stožera i razmišljali smo vrlo slično, zajedno smo sedam-osam godina. Tako da mislim da praznina neće biti, a ako će ih biti, uspjet ćemo ih popuniti. Sigurno je da je to veliki gubitak što Zoran neće biti s nama, ali smo profesionalci koji se moraju snalaziti u svim situacijama i izazovima. Sportski je nadati se i vjerujem da možemo napraviti iznenađenje", poručio je novi trener Dinama.

Iako je otišao, Mamić će s Krznarom svakako biti u kontaktu, ali to ne znači da će voditi ekipu "na daljinu". Priprema za Tottenham je određena i odrađena još ranije.

"Zoran je na zadnjem treningu bio prekjučer i praktički smo odredili i prije početka tjedna sadržaj treninga i satnicu te potrebe za stručnom pomoći više nema. No, s veseljem ću prihvatiti svaku njegovu sugestiju ako se javi i u onom osobnom dijelu, jer smo i prijatelji, ćemo razglabati o utakmici", kazao je Krznar, pa progovorio o nervozi prije utakmice s obzirom na to da prije samo tri dana nije trebao samostalno voditi momčad.

"Nervoza postoji i ponedjeljkom navečer na haklu, kod sportaša uvijek ima te pozitivne nervoze, ali s tim živimo već 20-30 godina i sigurno da nije faktor koji remeti."

Kao ni Dinamo, ni Tottenham ne bi previše trebao mijenjati postavu i sustav igre. Jose Mournho će teško odustati od recepta koji mu je donio prednost.

"U filozofiji i stilu igre očekujem nimalo različit Tottenham u odnosu na London i ono što prikazuje kroz sve utakmice Premier lige i europske lige. Njihov stil i sustav su poznati, možda možemo očekivati neke korekcije u kadrovskom smislu. Očekujemo dvije-tri promjene, ali su to neznatne promjene u stilu i snazi. Znamo da je Tottenham jaka momčad i moramo biti na maksimumu da pokušamo isporučiti dobar rezultat."

Zdravstevni bilten u momčadi je dobar osim već poznatih izostanaka.

"Moharrami i Gvardiol su jedini izostanci i nisu u planu za sljedećih nekoliko utakmica. Oni su krenuli s nekim treninzima, ali nećemo riskirati s njima prije reprezentativne stanke. Za ovu utakmicu i za Goricu oni ne konkuriraju. Ostali su tu, na raspolaganju i željni pokazati što znaju", zaključio je Krznar.

FOTO: Marko Prpić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!