Nogomet

Guardian: 'Mamić je osuđen za prijevaru, ali Mourinho je sad na optuženičkoj klupi'

Matej Kačan • četvrtak, 18.03.2021.
Guardian: 'Mamić je osuđen za prijevaru, ali Mourinho je sad na optuženičkoj klupi'
Foto: Pixsell

Engleski mediji sljedećih dana sigurno neće milovati Tottenham, a posebna meta je Jose Mourinho koji je potpisao ovaj debakl. Prvi je oštro krenuo Guardian koji je prozvao trenera, a kao jedini alibi je ponudio umor...

Engleski mediji će definitivno imati što za napisati i prigovoriti Tottenhamu, a posebno treneru Joseu Mourinhu koji je svojim nastupom i izravnim izjavama često laka meta za napade. Tako je The Guardian već u izvještaju nakon Dinama poslao neke otrovne strelice:

"Dinamo je u utakmicu ušao s alarmantnim problemima na klupi jer je čovjek koji ih je vodio u prvoj utakmici, Zoran Mamić osuđen zbog prijevare. No, odigrali su na gornjoj granici mogućnosti, a sad je Jose Mourinho na optuženičkoj klupi. Optužen je što nije uspio maksimalno iskoristiti mogućnosti i resurse", navodi Guardian.

No, isti list navodi i mali alibi, a to je zamor materijala kod Spursa te se govori da je Tottenham ove sezone odigrao više utakmica od ijedne ekipe iz Liga petice te da bi ta činjenica mogla ponuditi barem malenu ispriku za očajnu predstavu. Ipak, govori se i da bi mnogo bogatija momčad morala bolje od toga.

Sky Sports UK je ponudio ocjene igrača te su svi iz Dinama osim Mišića i Stojanovića dobili sedmicu, a usprkos tako čudnim ocjenama je ipak titulu igrača utakmice ponio Mislav Oršić. Od gostiju Sky najmanje cijeni Winksa, Bergwijna i Viniciusa koji su zaradili peticu.

BBC Sport je prilično hladno naveo da se Spursi posljednjih godina previše oslanjaju na Kanea te da su krenuli igrati tek nakon što je šteta već bila počinjeno. Također, BBC govori da bi bilo teško i nepravedno prema Dinamu da mu je kasnim golom Engleza uskraćen ovaj povijesni uspjeh.

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!