Zimski sportovi

Sjajni Pinturault uzeo Veliki i Mali globus, Zubčić drugi u Lenzerheidu

Branimir Korać • subota, 20.03.2021.
Sjajni Pinturault uzeo Veliki i Mali globus, Zubčić drugi u Lenzerheidu

Filip Zubčić sjajnu sezonu završio je novim postoljem. U Lenzerheideu je završio veleslalomsku utrku na drugom mjestu...

Alexis Pinturault osvojio je "dvostruku krunu". Pobjedom u veleslalomu u Lenzerheidu na svoj 30. rođendan, osvojio je Veliki kristalni globus i Mali kristalni globus u veleslalomu.

1997. godine Luc Alphand bio je posljednji Francuz koji je upisao ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu dok je 2002. godine Frederic Covili kao posljednji Francuz osvojio veleslalomsku titulu. Sve do Pinturaulta koji je danas odnio sve.

U prvoj vožnji Francuz je briljirao i imao ogromnu prednost, a u drugoj je vozio na sigurno, bilo je važno završiti utrku.

Filip Zubčić može biti presretan, završio je na drugom mjestu, iza njega je sjajna sezona, a ovdje ga je do nove pobjede dijelilo 20 stotinki.

Zubčić je napredovao za jedno mjesto nakon druge vožnje, Austrijanac Stefan Brennsteiner bioo je drugi nakon prve vožnje, ali nije idržao.

Sezonu je završio na trećem mjestu u veleslalomu u nedjelju u slalomu može dodatno napredovati i u ukupnom poretku gdje je trenutno peti.

Veleslalom:
1. Alexis Pintaurault (Fra) 2:15.75
2. FILIP ZUBČIĆ (HRV) 2:15.95 +0.20
3. Mathieu Faivre (Fra) 2:15.96 +0.21
4. Stefan Brennsteiner (Aut) 2:16.21 +0.46
5. Luca De Aliprandini (Ita) 2:16.39 +0.64

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!