Tenis

Karacev dovršio tjedan iz snova za naslov u Dubaiju

Matej Kačan • subota, 20.03.2021.
Karacev dovršio tjedan iz snova za naslov u Dubaiju

Ruski tenisač Aslan Karacev pobjednik je ATP turnira u Dubaiju. Sjajni Rus koji je u polufinalu iznenadio Andreja Rubljova je u finalu slavio protiv Georgea Harrisa iz JAR-a...

ATP turnir u Dubaiju koji je obilovao iznenađenjima je završio, a naslov je na kraju podignuo ruski tenisač Aslan Karacev. On je u polufinalu svladao drugog nositelja, svog sunarodnjaka Andreja Rubljova, a u finalu ga je čekao George Harris koji je još u ranijoj fazi turnira šokirao Dominica Thiema.

Ipak igrač iz JAR-a nije imao još jedno iznenađenje u sebi pa je Rus slavio sukladno boljem mjestu na ATP ljestvici zbog čega je bio i favorit u ovom meču. 42. igrač svijeta je protiv 82. brzinski riješio dvojbe, sve je bilo gotovo u dva seta i za tek sat i 17 minuta igre.

Odmah na prvom servis gemu Harrisa Karacev radi break, a onda spašava 30:40 te vodi s 3:0 i sigurno zadržava tu prednost do kraja prvog seta i 6:3. Imao je Rus priliku da bude još brži i uvjerljiviji u prvom setu, ali je Harris spasio 0:40 i tri break lopte pri 4:1. Istu sliku gledamo i u drugom setu.

Karacev odmah radi break i vodi s 2:0, a onda radi i još jedan za 5:2 i završava meč za 6:2 te je se 27 godina osvojio svoju prvu ATP titulu. Napravio je to u sjajnoj maniri jer je u Dubaiju pomeo konkurenciju i titula je potpuno zaslužena.

AT Dubai, finale:
Aslan Karacev (Rusija) - George Harris (JAR) 6:3, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!