Tenis

Matej Sabanov na korak do glavnog ždrijeba u Zadru

Mihaela Bradovski • nedjelja, 21.03.2021.
Matej Sabanov na korak do glavnog ždrijeba u Zadru
Foto: Pixsell

Matej Sabanov jedini je od četvorice Hrvata upisao pobjedu u polufinalu kvalifikacija Challengera u Zadru. Luka Mikrut, Noa Vukadin i Duje Kekez nisu uspjeli...

Hrvatska ima petoricu igrača u glavnom ždrijebu Challengera u Zadru, a mogla bi dobiti i šestog. Matej Sabanov došao je na korak do prolaza u glavni ždrijeb.

Sabanov (924. igrač svijeta) u polufinalu je igrao protiv mladog Francuza koji igra dosta uspješno na ITF turnirima i gotovo 500 mjesta je bolje plasiran od Sabanova. Ipak, hrvatski tenisač bio je vrlo uvjerljiv i glatko je slavio.

16-godišnji Noa Vukadin debitirao je u seniorskom tenisu i odmah je uzeo set četvrtom nositelju i 368. igraču svijeta Ivanu Nedelku. Rus je ipak nakon toga podignuo igru i naredna dva seta uzeo je uz ukupno tri izgubljena gema.

Tijesan poraz upisao je Duje Kekez koji je igrao protiv petog nositelja Skandera Mansourija. Prvi set izgubio je 12:10 u tie-breaku, a drugi sa 6:4.

Prvi nositelj Uladzimir Ignatik u dva seta svladao je još jednog 16-godišnjaka Luku Mikruta koji je u prvom setu bio ravnopravan, ali kasnije je ostao bez snage.

Challenger Zadar, kvalifikacije, polufinale:
Matej Sabanov (Hrvatska, Alt) - Antoine Cornut-Chauvinc (Francuska, 7) 6:1, 6:4
Ivan Nedelko (Rusija, 4) - Noa Vukadin (Hrvatska, WC) 4:6, 6:2, 6:1
Skander Mansouri (Tunis, 5) - Duje Kekez (Hrvatska, WC) 7:6(10), 6:4
Zladzimir Ignatik (Bjelorusija, 1) - Luka Mikrut (Hrvatska, WC) 7:5, 6:0

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!