Tenis

Serdarušić u Zadru starta protiv drugog nositelja

Sportnet • nedjelja, 21.03.2021.
Serdarušić u Zadru starta protiv drugog nositelja
Foto: Pixsell

Hrvatski tenisač Nino Serdarušić nije imao previše sreće u ždrijebu Challengera u Zadru. Serdarušiću je ždrijeb dodijelio drugog nositelja turnira, 139. igrača svijeta Sumita Nagala...

Hrvatski Davis Cup reprezentativac Nino Serdarušić prošao je na izvlačenju najlošije od petorice hrvatskih igrača koji će nastupiti u glavnom turniru premijernog izdanja ATP Challengera Zadar Open. Suparnik u prvom kolu na igralištima Falkensteiner Resorta Punta Skala u Petrčanima bit će mu Indijac Sumit Nagal, drugi nositelj i 139. tenisač svijeta s aktualne ATP liste.

Pobjednik tog okršaja u osmini finala će se sastati s Milijem Poljičkom ili Franom Ninčevićem, jer je upravo njih dvojicu ždrijeb spojio u uvodnom kolu. Matija Pecotić za suparnika je dobio zasad nepoznatog kvalifikanta, a Duje Ajduković će igrati protiv Slovaka Lukáša Kleina. Petorici hrvatskih igrača u glavnom turniru mogu se pridružiti i oni iz kvalifikacija (početak je u nedjelju u 10:30), prođu li dva kola, a to su Luka Mikrut, Matej Sabanov, Duje Kekez i Noa Vukadin.

"Ovaj turnir je veliki iskorak, pogotovo za zadarsku regiju. Imali smo Davis Cup, imali smo Adria Tour, ali to su natjecanja zatvorenog tipa, recimo to tako, s unaprijed određenim natjecateljima. Ovo je međunarodni turnir koji privlači igrače iz mnogih zemalja i dat će priliku domaćim tenisačima. Pogotovo mlađi ovdje mogu napraviti razvojni put. Također, turnir će podići nivo razvoja tenisa u Zadru. Vjerujem da će na cijeloj seriji turnira koji će se organizirati u Hrvatskoj, ITF i Challengera, hrvatski igrači imati blagodati da ne moraju putovati po svijetu. Pružena im je mogućnost da iskorak naprave u svojoj zemlji", kaže direktor turnira Toni Dujmenović.

Turnir će se održati u sportskom kompleksu Falkensteiner Resorta Punta Skala, u koji su već dolazila neka velika teniska imena. Primjerice, Michael Stich i Mikael Tillström, a u najavi su Thomas Enqvist, Gilles Müller, Karel Nováček...

"Mi u Falkensteiner Resortu Punta Skala težimo prema aktivnom, sportskom turizmu, kako bismo se profilirali kao poznata destinacija, što u Hrvatskoj,što internacionalno. Turnir nam je vrlo važan iskorak prema tome. Dosadašnje iskustvo nam puno pomaže u organizaciji. S Hrvatskim teniskim savezom već godinama imamo uspješnu suradnju, pa smo ugostili našu i reprezentacije SAD-a i Francuske. Tijekom ljeta imamo kampove s poznatim bivšim ATP igračima – prošle godine to je bio Michael Stich, ove godine će to biti Gilles Müller, Thomas Enqvist i ostali", rekao je Goran Sremec, resident menadžer resorta.

Praćenje turnira, već od početka kvalifikacija, omogućeno je putem videostreama, a od petka će biti u izravnom prijenosu u programu Sportske televizije.

FOTO: Marko Dimić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!